Dadlar med lakritspulver: Naturligt lördagsgodis

Dadlar med lakritspulver: Naturligt lördagsgodis

01.04.2017

På tjejkvällen förra veckan hade mamma hit något som blev väldigt beroendeframkallande för mig; nämligen dadlar. Och inte vilka dadlar som helst, utan dadlar rullade i kakao, som dessutom ska doppas i rålakritspulver för allra bästa smak. Det blev till all lycka kvar lite lakritspulver hos oss, och dadlar köpte jag mera av. Det är så gott lördagsgodis att det verkligen inte behövs något annat.

dadlar med lakrits

dadlar

Även om det här kan kallas för naturligt godis, så ska man förstås komma ihåg att det inte är sockerfritt. Dadlar är ju väldigt söta i sig själva. Men bättre, godare och ett roligare alternativ än vanligt godis är det helt klart. Vet dock inte hur jag ska lyckas att inte överdosera lakritspulvret, det är en ren och skär fara för mig som gravid!

Tips: Dadelbollar är också supergoda och det finns massor av recept på nätet. En version testade jag på när jag skrev detta recept på GI-bollar.

Annars har vi en fartfylld lördag här hos oss. Panelen i vardagsrummet har åkt ut, spisen har blivit målad och snart ska jag börja  gå lös på de gamla tapeterna. Ska bara njuta av en lasagne först som precis kom ut ur ugnen.

Hoppas du får en fin lördagkväll! 

 

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

2 reaktioner på ”Dadlar med lakritspulver: Naturligt lördagsgodis

  1. Klara skriver:

    Hej!
    Vart är dadlarna med lakrits köpta någonstans?

    1. Lina skriver:

      Jag hade gjort dem själv med att rulla dadlar i rålakritspulver. Men har sett att de också finns i vissa livsmedelsbutiker till salu, iaf hos K-Supermarket hos mig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Fråga vad som helst om träning!

Fråga:

Ditt namn:

E-post:

Jag vill också prenumerera på Linas nyhetsbrev

Jag svarar på frågan i ett inlägg inom kort!

Klicka här för att hitta alla besvarade frågor!

Gamla inlägg

Sök i bloggen