Det europeiska sjukvårdskortet

Det europeiska sjukvårdskortet

30.11.2016

Tack för era input på min fråga hur man vågar resa som gravid, ifall något skulle hända. Jag ringde ju och kollade med mitt försäkringsbolag, och min försäkring skulle inte ha täckt ifall något skulle ha hänt som måste kollas upp angående graviditeten. Men det som ni tipsade om, som jag inte vet hur jag kunnat missa tidigare, är det europeiska sjukvårdskortet.

europeiskt-sjukvardskort

Jag beställde förra veckan, och idag kom det hem.

Med det europeiska sjukvårdskortet har man rätt till sjukvård i EU- och ESS-länderna och i Schweiz om man insjuknar plötsligt. “Om du har en kronisk sjukdom eller är gravid får du också den vård som sjukdomen eller graviditeten kräver”. Däremot täcks inte alltid allt, exempelvis flygresa hem. Men man har rätt till samma vård och betalar lika mycket som lokalbefolkningen på orten. Så nu vet vi alla det.

Vi vet inte ännu om vi hinner resa innan flyttlasset går, men ifall vi hittar något passade så vet vi i alla fall att det är säkert så länge vi rör oss inom EU. Skulle jag resa längre som gravid skulle jag nog skaffa en bättre försäkring, gissar jag.

Och försäkring är ju bra ändå, bland annat för att få ersättning för stulna saker. Vi har bland annat fått ersättning när Jonathans cykel blev stulen i Spanien och när kameran gick sönder under en flygresa. Och när jag kraschade in i en vindsurfare i Filippinerna och blev tvungen att betala en dyr bräda, då var försäkringen guld värd!

svan

Som tack för hjälpen får ni en bild på en svan, hehe. Jag var ute på promenad igår och fick några vackra foton och några solstrålar på kinderna – den lyckan! Jag ska visa mera av de fina fotona senare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Häng med på Facebook!

Följ med!

I samarbete med


Fråga vad som helst om träning!

Fråga:

Ditt namn:

E-post:

Jag vill också prenumerera på Linas nyhetsbrev

Jag svarar på frågan i ett inlägg inom kort!

Klicka här för att hitta alla besvarade frågor!

Gamla inlägg

Sök i bloggen