Resa till Mallorca i november (med bebis)

Resa till Mallorca i november (med bebis)

15.11.2017

Vi är i luften ovanför Tyskland nånstans. Arthur sover på min mage, jag har tråkigt och tänkte att jag lika gärna kan blogga som att slötitta i de tråkiga Norwegian-tidningarna. Vi är alltså på väg hem igen efter vår resa till Mallorca, och så sköna dagar har vi haft.

Att resa till Mallorca i november visade sig vara ett riktigt bra beslut. Vi hade egentligen tänkt resa tidigare för att få mera värme, men eftersom det passade både oss och våra vänner vi bodde hos bäst så blev det november.

Mallorca i november

Cala D’or

Det är ju lågsäsong då och Mallorcaborna har “vinter” och går runt med dunjackor och tycker det är kallt. De flesta turister åker ju hit på vår, sommar eller tidig höst då det är som varmast.

Men jag rekommenderar att åka på off-season. Dels för att minska turismen på sommaren och slippa trängas på stränder där man knappt hittar plats för handduken. (Mallorca har ju såna enorma mängder turister att det är ett problem. Lokalinvånarna klagar på höjda lägenhetshyror som följd och för mycket folk överallt.)

Men dels för att Mallorca är så otroligt fint och lugnt under vinterhalvåret. Många butiker och restauranger är stängda, men mycket är såklart öppet året om och det är lättare att undvika turistfällorna. I november är vädret ganska mycket kallare än på sommaren, men för oss finländare var det behaglig sommarvärme.

Resa till Mallorca i november

Vandring i nationalparken Mondrago igår.

Jag var till och med och simma igår i havet och även om det var på kallare sidan för sol och bad så kan man fortfarande njuta av värme om man har tur. Däremot är det perfekt temperatur för att vandra och träna. Och perfekt temperatur för att resa med bebis som inte gillar sommarhetta.

Vi fick en riktigt bra vecka på Mallorca tillsammans med våra vänner. De sista tre dagarna reste vi runt med bil och det fanns så mycket fint att titta på. Det var lugnt på alla vackra platser och det var lätt att få tag på prisvärda hotell under lågsäsongen.

Det var ju också första gången vi reste med bebis, och visst var det en stor skillnad från när vi var bara två och allt gick snabbare och mer spontant. Arthur var sjuk dessutom under resan, men det gick bra ändå. Det är roligt att resa med honom när han får så mycket uppmärksamhet. Speciellt spanjorskorna är väldigt barnkära!

På restaurangen Spot igårkväll.

Lite gnäll nån minut från bebisen innan man får ro i planet är helt ok, alla överlever. Även de otrevliga grannarna som tittar snett. Sen när bebisen sovit och är utvilad kan han charma samma granne med världens största leende.

Resan var inte 100% klanderfri och gråtfri, men så är det aldrig att resa med bebis. Inte i alla fall med vår Arthur, 6 månader, som är nyfiken på allt och hela världen. Men det gick ändå väldigt bra, och han hade inga problem med planet eller att sova på nya ställen så länge han fick äta och sova som vanligt. Jag tror mycket på det att bebisen  är lugn och nöjd om man själv är lugn och nöjd. Jag skulle inte tveka att åka igen, också längre resor. Helst så fort som möjligt.

Så mitt tips: ska du resa till Mallorca, så åk dit på lågsäsong. Med bebis eller utan. Och passa på att vandra, cykla eller svettas på annat sätt med de otroligt fina vyerna.

Resa till Mallorca med bebis

På stranden i Alcudia

Tack L & N för er gästvänlighet och för att ni gjorde vår resa så otroligt bra!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

3 reaktioner på ”Resa till Mallorca i november (med bebis)

 1. Anders skriver:

  Hej
  När blir PT Online köpbar igen.
  Tacksam för svar!

  1. Lina skriver:

   Hej Anders! Jag har inte ännu bestämt när jag är tillbaka, jag är nog borta en tid ännu i alla fall! Men roligt att du är intresserad, om du vill kan jag skicka ett mail när jag tar emot kunder igen.

 2. Anders skriver:

  Hej
  Kör kickstart gym edition för andra gången nu.Funkar kanon men känner att jag vill komma vidare.Bor i Sverige så jag tänkte On line kanske funkar.
  //Anders

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med


Fråga vad som helst om träning!

Fråga:

Ditt namn:

E-post:

Jag vill också prenumerera på Linas nyhetsbrev

Jag svarar på frågan i ett inlägg inom kort!

Klicka här för att hitta alla besvarade frågor!

Gamla inlägg

Sök i bloggen