Två dygn med stadspuls i Helsingfors

Två dygn med stadspuls i Helsingfors

18.06.2017

Ombyte förnöjer, brukar man ju säga. Och visst var det riktigt roligt att besöka Helsingfors igen efter en så lång paus. Senast jag var i huvudstan var när vi flyttade därifrån i januari, men även om det var fem månader sen så kändes det som om tiden stått helt stilla, för allt var sig precis likt.

När vi kom fram på torsdagseftermiddagen började jag med en promenad på Drumsö med Arthur i vagnen. Vädret var varmt och jag njöt så av omgivningarna. Älskade Drumsö. Jag hade saknat de fina vyerna av klipporna och horisonten så mycket! Jag har massor av fina bilder från härifrån, men jag lägger upp dem i ett skilt inlägg. På bilden nedan min gamla hemmaspot för kitesurfing. Mellan de båda öarna på bilden hittar man riktigt bra platt yta för att träna tricks.

När Jonathan kom från jobbet for vi på Esbos godaste burgare till det nyöppnade Laguuni, som våra kitevänner öppnat. Som vi gissade fanns där många bekanta på plats. Laguuni ligger i Otnäs, strax efter Drumsöbron, och där finns, förutom restaurang, även wakeboardkabel och SUP- och kanotuthyrning. Det kliade så i fingrarna, jag skulle så gärna ha åkt wakeboard, men jag nöjde mig att njuta av den ljuvliga doften av våtdräkt.

Efteråt tog vi bilen till stan och kollade in vackra Brunnsparken. Vi satt en stund vid Café Ursula, njöt av utsikten och jag åt den goda blåbärspajen. Efter det var jag så trött att jag bokstavligen stupade i säng. Man är ju inte bortskämd med sömn direkt nu för tiden så efter att stigit upp tidigt för resan var det så skönt med en tidig kväll.

Fredagen startade vi med att hälsa på hos välbekanta Helsinki Surf Shop på Drumsö, för att skaffa några nödvändigheter för sommaren. Jag provade lite kläder och Arthur fick en UV-dräkt. Den minsta storleken är ännu för stor men kommer säkert till användning så småningom. Vi hoppas han ska gilla vatten som sina föräldrar!

Sen fortsatte vi in mot stan där vi mötte upp med svägerskan Gigga. Jag hittade inte bara en utan två klänningar som jag kan ha på dopet, och sen var det dags för en ljuvlig laxmedaljong med potatismos på Café No 9 på Nylandsgatan. Det var första gången jag var här men det rekommenderas, maten var riktigt bra. Arthur fick sig också en slurk och ett blöjbyte på närmaste parkbänk. Allt funkar, så länge han får äta och bajsa som han är van vid.


Arthur somnade igen så vi hann ännu sitta en stund på café Esplanad och titta på människor som gick förbi, och testa på de underbara Magnum-glassarna vid Senatstorget. På väg hem vaknade han i K-market och sen gick det några timmar till att få honom att sova igen efter mat och nattning. Men i övrigt skötte han sig nästan exemplariskt och han trivs bra i bilen också (det är ju ändå ca 6 timmar var väg i bilen). Så han får nog följa med på fler utflykter i fortsättningen!

Det var härligt att känna lite stadspuls igen. Att bara gå runt och vara helt anonym bland många människor kan ju vara så skönt ibland! Men visst är det skönt att vara hemma nu igen. Även om allt gick bra med Arthur så är det ju ändå spännande att röra sig bland folk med en fem veckor gammal bebis. Jag fick min dos av stadslivet som jag behövde och nu vill jag gärna sitta hemma och lukta på blommorna som Ferdinand – eller i alla fall för en stund.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Häng med på Facebook!

Följ med!

I samarbete med


Fråga vad som helst om träning!

Fråga:

Ditt namn:

E-post:

Jag vill också prenumerera på Linas nyhetsbrev

Jag svarar på frågan i ett inlägg inom kort!

Klicka här för att hitta alla besvarade frågor!

Gamla inlägg

Sök i bloggen