5 bra och mättande morgonmål

5 bra och mättande morgonmål

29.11.2017

Här kommer tips på några bra morgonmål (frukost för dig som är svensk) – något för alla smaker.

Min egen favorit på vardagsmorgnarna är bananpannkakor som jag totalt snöat in mig på. Jag vet inte hur jag blivit så beroende av dem! På helgen äter vi frukost tillsammans jag och Jonathan och då brukar det bli äggröra och bacon plus någon god frukt och yoghurt. Alltid blir det en tekopp till (tycker inte om kaffe).

5 bra morgonmål

Tips på 5 bra morgonmål som alla är mättande och näringsrika:

1. Äggröra + grönsaker/frukt

Har du väldigt bråttom någon morgon men vill få i dig en bra frukost; kör på äggröra. Ägg är supermat, och äggröra tar snabbt att koka ihop. Den godaste äggröran får du av att röra ihop äggen med lite grädde eller mjölk innan du lägger dem i stekpanna med smör. Ska inte stekas för länge!

2. Chiapudding med yoghurt och bär

Chiapudding är också ett bra alternativ om du har bråttom på morgonen, eftersom du kan laga kvällen innan. Blanda 3 msk chiafrön med 2 dl valfri mjölk. Jag tycker det blir godast med mandelmjölk och 1 krm vaniljpulver (hittas i butiken nära kryddorna). Låt skålen stå framme när du gjort den och rör om några gånger under de första minuterna, så klimpar den inte ihop sig. Toppa med t.ex. yoghurt och bär.

chiapudding nyttigt

3. Gröt med extra ägg

Personligen är jag ingen grötvän, men vet att många är det. För att få gröten mera mättande så toppa med t.ex. ett kokt ägg eller blanda i ett ägg precis när gröten kokat klart. Gröttips i ett tidigare inlägg.

4. Bananpannkakor

2 ägg + ett mosat banan, eller alternativt en halv banan och en halv dl mixade havregryn. Stek på medelvärme i kokosolja till två plättar. Lägg frusna blåbär mellan plättarna och toppa med jordnötssmör, naturell yoghurt och en kiwi eller plommon. Mums, vill det ska vara morgon nu!

bananplättar

5. Smörgås med ägg, lax eller avokado

Föredrar du en gammal hederlig smörgås på morgonen så går det bra det också. Tänk bara på att använda ett mörkt, grovt bröd och toppa med något som innehåller mycket fett – t.ex. kokta eller stekta ägg, avokado eller gravad lax. Eller alltihopa!

laxsmörgås

Hur ser din favoritfrukost ut?

PS. Frukosten på headerbilden är bacon- och äggmuffins, också väldigt goda!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med


Fråga vad som helst om träning!

Fråga:

Ditt namn:

E-post:

Jag vill också prenumerera på Linas nyhetsbrev

Jag svarar på frågan i ett inlägg inom kort!

Klicka här för att hitta alla besvarade frågor!

Gamla inlägg

Sök i bloggen