En genialisk, halv vattenmelon

En genialisk, halv vattenmelon

20.06.2017

Ibland hittar man så enkla lösningar på ett sånt stort problem att man har svårt att tro det funkar.

Mitt problem: Jag älskar vattenmelon, men har svårt med klottet som uppstår när man skär skivor och äter med fingrarna. Jag ogillar klott av hela mitt hjärta, men vill inte heller sitta med servett kring munnen stup i kvarten när jag äter.

Min lösning: Skär melonen på halva, och ät därifrån med en sked. Dela tillsammans med någon eller ät hela själv. Jag har ätit många såna här halvor den senaste tiden, och det är alltid lika gott! Perfekt i sommarvärmen när man vill ha något gott men redan ätit allt för många glassar. Ett hett tips är också att testa den halva vattenmelonen i bastun!

Det går också bra att skära vattenmelonen på mitten och göra “glasskulor” om man har en glasskopa.

Vattenmelon är perfekt nu i sommar, eftersom den som namnet antyder innehåller mycket vatten. Visst får du i dig även socker, men faktiskt inte så mycket som man skulle tro (6 g/100 g), och du får dessutom i dig hälsosamma fibrer som ger bra mättnadskänsla. Äter du en halv vattenmelon tror jag inte du behöver så mycket annat till efterrätt!

Tack till Kakkakaffe-Eva som jag snodde denna genialiska idé från!

 

En reaktion på ”En genialisk, halv vattenmelon

  1. Vattenmelon – nästan det bästa med hela sommaren! <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Häng med på Facebook!

Följ med!

I samarbete med


Fråga vad som helst om träning!

Fråga:

Ditt namn:

E-post:

Jag vill också prenumerera på Linas nyhetsbrev

Jag svarar på frågan i ett inlägg inom kort!

Klicka här för att hitta alla besvarade frågor!

Gamla inlägg

Sök i bloggen