Enkla salladswraps med kyckling och hummus

Enkla salladswraps med kyckling och hummus

18.08.2017

Min lunch, som bestod av salladwraps, hamnade på instagram häromdan. Etersom den lunchen var så sjukt god så tänkte jag dela med mig av receptet. Rätten passar också riktigt bra till fredagsmyset istället för de traditionella tacosen.

Det är som vanligt inga svåra recept när jag lagar mat. Och det måste gå snabbt så jag hinner äta i lugn och ro medan Arthur sover. Men det blir hur gott som helst ändå. Jag vet inte om man kan lita på mitt tycke på grund av den ständiga amningshungern då allt smakar fantastiskt. Men jag tror det!

Kolla bara in denna härliga syn:

Salladwraps med kyckling

Salladwraps med kyckling – recept

Du behöver:

  • Kycklingfilé
  • Stora salladsblad (t.ex romaine)
  • De grönsaker du vill använda eller råka hamna hemma. Jag hade tomat, avokado, oliver, fetaost och gurka.
  • Olivolja och kryddor.

Gör så här: Ta fram kycklingen i rumstemperatur och lägg den i en bunke med olivolja och de kryddor du gillar så det blir en marinad (t.ex. salt, peppar, örter, curry…).

Hacka grönsakerna och rör ihop till en röra med lite olivolja, salt och peppar. Stek kycklingfiléerna så de blir genomstekta men hålls saftiga. Skär upp filéerna i tunna skivor. Fyll salladsbladen med grönsakerna, toppa med kycklingen och några rejäla klickar hummus. (Du kan göra din egen hummus på kikärter, men jag kör butiksvarianten och försöker hitta nån god med lite tillsatsämnen.)

Sen är det bara att äta och njuta av läckerheterna. Trevligt fredagsmys!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Häng med på Facebook!

Följ med!

I samarbete med


Fråga vad som helst om träning!

Fråga:

Ditt namn:

E-post:

Jag vill också prenumerera på Linas nyhetsbrev

Jag svarar på frågan i ett inlägg inom kort!

Klicka här för att hitta alla besvarade frågor!

Gamla inlägg

Sök i bloggen