Kort och bra lunchträningspass

Kort och bra lunchträningspass

24.09.2015

Jag måste ta träningspauser ibland jobbet, annars går det inte. Jag har liksom inget val. Jag har ju fördelen att bestämma själv över mina tider, så det är faktiskt rätt så smidigt ändå att sticka iväg på ett lunchträningspass mitt i dagen. På det sättet får jag både dagens träning gjord, och får en bra paus i jobbet så det är lättare att fortsätta sen. Plus att jag slipper den där ryggvärken som annars lätt kommer smygande och påminner mig om att jag suttit för länge.

Idag njöt jag mera än vanligt av lunchträningen. Jag tog med mig mina gymnastikringar och hittade en fin plats i solen på klipporna.

drumsö

Jag tränade i intervaller, vilket jag tycker är det bästa när man bara har 30 minuter till godo, och dessutom inte spritter av inspiration inför träningen.

Min lunchträning blev 45 sekunder träning och 15 sekunder vila, som jag upprepade 3 gånger. Det blev fem olika övningar: 2 benövningar, 1 dragövning, 1 pressövning och 1 pulshöjande övning.

snabb lunchträning

 

Snabbt och effektivt lunchträningspass

Övningarna jag gjorde idag var:

  • Pistols (alternerande höger och vänster)
  • Boxhopp
  • Rodd i ringar
  • Armhävning i ringar
  • Löpning

Sen avslutade jag med en tabata för magen och en tabata för ryggen – så var det klart! Roligt, enkelt och effektivt.

lunchträning

 

lunchträning

 

Till sist blev det också lite rörlighetsträning längst ute på klipporna medan jag tittade på svanarna som simmade förbi. Jag passade på att njuta lite extra av omgivningarna, så rörligheten blev lite längre än jag hade tänkt. Sämre lunchpauser kunde man ha!

Har du också möjlighet att träna på lunchen ibland? Utnyttja det tillfället! Det är så bra för koncentrationen! Plus att lunchen smakar ännu bättre sen efteråt.

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Fråga vad som helst om träning!

Fråga:

Ditt namn:

E-post:

Jag vill också prenumerera på Linas nyhetsbrev

Jag svarar på frågan i ett inlägg inom kort!

Klicka här för att hitta alla besvarade frågor!

Gamla inlägg

Sök i bloggen