Lägg upp nya träningsmål för hösten – tips & tankar

Lägg upp nya träningsmål för hösten – tips & tankar

21.08.2017

Just nu är det många som är sugna på att få lite rutin i livet igen efter sommarens lata semesterdagar. Träningssuget växer, gymmen fylls med folk. När jag jobbade var det alltid så här års som jag hade mest jobb.

Har du också nya träningsmål inför höstterminen? 

Här är några tankar hur du bäst uppnår ditt mål:

Om du har ett mål så behöver du också en plan. Fundera över vilken plan som bäst tar dig till ditt mål. Gör det så konkret som möjligt. Är ditt mål att träna mera, så när ska du träna? Hur ofta? Vad ska du träna? Planera in det i almanackan. För mig själv funkar förmiddagspass bäst, när Arthur sover sin första dagssömn.

När funkar det bäst för dig?

Följ dina framsteg med jämna mellanrum och planera in delmål, för att se att du är på rätt köl. Belöna dig med något när du nått ditt mål, om möjligt.

Eller om vi svänger på steken; låt träningen i sig vara belöningen! Ibland känns det faktiskt så för mig, speciellt under utomhuspassen. Som under den magiskt vackra SUP-rundan i fredags.

Mitt träningsmål just nu

Jag har också ett mål just nu, och det är mera träning.

Jag började ju med KC Mama i juli, men sen kom semestern och avbröt flowet och jag har faktiskt varit väldigt lat den senaste tiden. Mitt nya löfte till mig själv är att träna något varje dag. Eftersom jag mår så ofantligt mycket bättre av det. Humöret och hela min varelse blir så low och deppig om jag inte tränar. Och ju mera jag tränar, desto roligare blir det och desto mer behöver jag det. Ställer man bara in huvudet på att träna så är det så enkelt och ger så mycket.

För mig behöver inte varje dag vara svåra träningspass, utan allt räknas. I fredags njöt jag av härlig SUP i solnedgången, i lördags gjorde jag städning hemma + ett 20 min hemmapass, i går kitesurfing och idag var jag på en promenad med lite inslag av löpning. Och jag är mer taggad än någonsin att träna vidare, för ett genomfört träningspass gör hela dagen så mycket bättre.

Hur tränar du just nu? Har du mål för hösten? Berätta!

En sak jag också vill säga så här med ny termin, mål o.s.v. är att man förstås inte måste ha mål. Ibland kan jag bli smått tokig över detta samhälle där vi ständigt ska bli bättre, utvecklas och gå framåt. Det är också helt ok att bara stanna i stunden och bara vara just du. Utan mål och storslagna planer. Det är så viktigt att kunna göra det också.

 

 

 

5 reaktioner på ”Lägg upp nya träningsmål för hösten – tips & tankar

 1. anonym skriver:

  Åh vilka fina bilder och peppande inlägg! Mitt mål är att upprätthålla löpningen som jag börjat med helt från noll i sommar, jag har köpt kläder som lämpar sig för utomhuslöpning i kallare väderlek och siktar på att springa mitt livs första två lopp nästa vår: ett 5 km och ett 10 km som går av stapeln i min stad. Tänker att det blir bra motivation för att inte “ge upp” under vinterhalvåret.

  Jag känner mig dock lite uppgiven för att jag nu drabbats av halsont för andra gången sedan jag började springa i juni… Har du några tankar kring hur man inte ska deppa ihop över träningen när man blir sjuk? Nu har jag vilat i en vecka och det känns som att jag sakta tappar allt jag byggt upp. Hur är det egentligen, måste jag börja om från noll när jag börjar träna igen efter förkylningen, eller “kommer kroppen ihåg” det jag byggt upp under dessa två månader? Det känns lite som att livet motarbetar mig när jag råkar ut för inte bara en utan TVÅ förkylningar under samma sommar… Typiskt :(

  1. Lina skriver:

   Tack ska du ha! Vad roligt att du hittat löpningen och kommit igång! Det är faktiskt riktigt vanligt att drabbas av förkylning när man börjar träna och kanske går ut lite väl hårt. Så tänk på att inte gå ut för hårt i början när du kör igång. Hellre fler och lugnare träningspass än få och tuffa. Visst tappar man lite när man är sjuk, och konditionen går redan på två veckor nog ner en del, eftersom det är en färskvara. Men kroppen minns nog och tar snabbt igen sig, så bara att köra igång sen igen så blir det nog riktigt bra! Du har ju lång tid på dig att träna så inga problem. Lycka till med din löpning! :)

   1. anonym skriver:

    Tack för svaret :) Jag har nog gått ut lite för hårt och ska försöka att ta det lite lugnare när jag återhämtat mig från förkylningen… Det är så svårt för man blir ju lätt ivrig när det går så bra, men jag får försöka att tänka långsiktigt :)

 2. Rebecca skriver:

  Tack för inspirerande text! För mig är själva träningen och det flow:et som uppstår själva målet och belöningen med träningen. Känslan av att vara i rörelse och ute i naturen (om man springer). Finns inget bättre!!
  http://www.stund.se

  1. Lina skriver:

   Tack! Förstår precis vad du menar, så är det nog för mig också under bra träningspass! Den bästa känslan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Häng med på Facebook!

Följ med!

I samarbete med


Fråga vad som helst om träning!

Fråga:

Ditt namn:

E-post:

Jag vill också prenumerera på Linas nyhetsbrev

Jag svarar på frågan i ett inlägg inom kort!

Klicka här för att hitta alla besvarade frågor!

Gamla inlägg

Sök i bloggen