Låt träningen döda kroppshatet

Låt träningen döda kroppshatet

03.01.2018

Kroppshat. Ett starkt ord men som tyvärr är ganska vanligt precis i dessa tider. Kanske man redan på juldagen börjar uppdatera statusar om att man “bränner bort julskinkan”? Kanske man börjar må dåligt över all mat man ätit på julen, allt stillasittande som varit och lovar ta tag i sig själv och skapa något nytt, något bättre, något finare.

Det är alltid ett bra mål att satsa på träning, och visst kan man använda nyåret för att få den där kickstarten. Men om drivkraften till träningen kommer från kroppshat, så blir det aldrig bra träning. I så fall behöver man jobba med inställningen till den egna kroppen, inte träning. 

Din kropp, hur ser den ut? Titta på dig själv i spegeln. Släpp alla tankar på hur din kropp borde ändras. Är det inte bara tankar som grundar sig på en skev verklighetsbild där vi matats med för många bilder av “perfekta kroppar” som är retuscherade i det oändliga? Den riktiga kroppen är den du har just nu och det finns så många orsaker till att tycka om den.

Du behöver inte tycka om det du ser i spegeln på en gång, men ta som nyårsmål att försöka lära dig det. För att lära dig tycka om din egen kropp behöver du titta på dig själv. Försök tyck om dig själv precis så som du ser ut just nu. Bara släng bort alla skitiga tankar på att du borde se ut på ett visst sätt. Du är den du är och du är SÅ FIN!

Varför är det lättare att se skönhet i andra än i sig själv? (Favoritbilden från när Arthur första gången träffade moster)

Tre steg till att börja tycka om din kropp genom tre-stegsmetoden:

 1. Tänk positivt om dig själv – Tänk på ett bra sätt om din kropp och slå bort alla negativa tankar direkt de börjar närma sig.
 2. Säg positivt om dig själv – Säg positiva saker om din kropp högt för dig själv och för andra. Säg aldrig ett dåligt ord högt för dig själv eller för någon annan om din kropp.
 3. Gör positivt mot dig själv – Uttryck dina ord i handlingar och låt inget hindra dig från att tycka bra om dig själv. Klä dig som du vill, delta i sociala sammanhang med stolthet, rör på dig och njut av din kropp och allt som den är kapabel till.

Sen skulle jag kunna lägga till punkt nummer 4 också: Följ @sdahlstrom på instagram, denna kloka tjej som är en enorm förebild inom detta. Lär av henne!

Fokusera på allt det fantastiska som din kropp kan göra. Det är värt så mycket mer. Träningsglädje där man upptäcker sina egna förmågor och styrkor är väl ändå det allra bästa sättet att döda kroppshat för gott.

Visst är det så att vi alla har mer eller mindre nojor, jag tror knappast någon går fri. Men man kan själv välja hur man ser på sig själv. Om självbilden är god och den egna inställningen till kroppen sund så har man riktigt bra förutsättningar för att bygga på med träning och forma och utmana precis som man vill.

Träna mer. Älta mindre. Och låt oss döda kroppshatet tillsammans. Det finns inte plats med kroppshat år 2018.

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

2 reaktioner på ”Låt träningen döda kroppshatet

 1. Jenny skriver:

  En super viktig och bra text Lina 👌❤️

  1. Lina skriver:

   Tack Jenny! <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Fråga vad som helst om träning!

Fråga:

Ditt namn:

E-post:

Jag vill också prenumerera på Linas nyhetsbrev

Jag svarar på frågan i ett inlägg inom kort!

Klicka här för att hitta alla besvarade frågor!

Gamla inlägg

Sök i bloggen