Livet och kroppen 1,5 vecka postpartum

Livet och kroppen 1,5 vecka postpartum

23.05.2017

Sakta men säkert börjar jag känna mig som en människa igen. De senaste nätterna har lillkillen sovit rätt så bra och jag har orkat vara vaken på dagarna och få nån typ av rutiner igen.

Jag lever ännu delvis på smärtstillande, (hejhej underliv efter förlossning!), men känner mig mycket bättre än för bara några dagar sedan. I förrgår var det barnvagspremiär på 2 km, igår 4 km och idag 5 km. Och det känns så bra! Jag känner mig, konstigt nog, stark. Det är något otroligt stort att föda barn, men nästan lika otroligt hur kroppen bara fixar allt detta och återhämtar sig efteråt, som om inget skulle ha hänt.

Någon annan träning gör jag inte ännu, utan promenaderna i kombination med bäckenbottenträning känns riktigt lagom. Att skuffa en barnvagn framför sig är ju också riktigt bra träning för inre magmusklerna. Däremot har jag beställt en SUP idag som jag hoppas få hem snart! Jag längtar efter att använda den massor i sommar.

Men livet just nu är nog sånt att jag helst skulle stanna tiden för en stund. Det finns så många fina stunder i vardagen, så mycket mys. Lillkillen blir mer bekant med oss för varje dag, i takt med att det blir allt grönare och somrigare ute.

Bebisbubblan är nog kvar, men börjar sakta men säkert lösas upp av ivern på att se annat än husets fyra väggar. Men vi fortsätter leva i slow motion ett tag till och njuter av nuet. Ännu mera bebisgos, flera kaffekoppar i solen och ännu mera pussar och kramar.


Älskade, älskade unge.

Nu håller Tranungen på vaknar (han låter som en trana när han håller på vaknar) så nu är det dags att mysa i soffan!

2 reaktioner på ”Livet och kroppen 1,5 vecka postpartum

  1. Åh. Grattis till bebben <3 Vad mysigt det låter, ja förutom smärtan då, men låter som att lyckan väger tyngst :)

    1. Lina skriver:

      Tack ska du ha! Jo så är det, all mys och lycka överväger helt klart allt annat.. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Häng med på Facebook!

Följ med!

I samarbete med


Fråga vad som helst om träning!

Fråga:

Ditt namn:

E-post:

Jag vill också prenumerera på Linas nyhetsbrev

Jag svarar på frågan i ett inlägg inom kort!

Klicka här för att hitta alla besvarade frågor!

Gamla inlägg

Sök i bloggen