Lunchtips: två enkla och goda sommarsallader

Lunchtips: två enkla och goda sommarsallader

07.06.2017

Nu när Jonathan börjat jobba igen så är det jag själv som ska försöka få i mig nån mat mellan all amning. Då blir det oftast något som tar snabbt att göra, så jag också ska hinna äta upp det innan Tranungen vaknar igen. För det blir oftast så att jag tar en titt i kylskåpet och lagar nåt av det som finns. Med en kid som sover på trappan så vill man ju helst inte börja packa ner honom i bilen bara för att köpa något smått som fattas.

Här är två goda och somriga sallader som uppstod mer eller mindre när kylskåpet blev tömt.

Halloumisallad med nektariner

Favoriten till lunch är just nu halloumiost, och det ska helst alltid finnas hemma. Godast blir halloumi förstås på grillen, men att vända dem i stekpanna på hög värme blir också hur gott som helst. Superenkelt, men riktigt gott, blir det tillsammans med lite grönsaker i en sallad. Idag åt jag till exempel med gurka och nektariner som blev en oväntat bra kombo. Jag lade också till två stekta ägg för mera mättnad (även om det inte gör sig så bra på bild och inte känns direkt somrigt).

halloumisallad

Kycklingsallad med jordgubbar

Tips nummer två är en kycklingsallad som jag åt häromdagen. Då hade faktiskt Jonathan gjort kycklingen på grillen och den var supersaftig och god. Jag älskar att grilla kyckling av den anledningen att det alltid blir gott, men det går förstås bra att steka den i stekpanna också. Marinera gärna kycklingen i olivolja, vitlök, citron, salt, peppar, basilika och oregano en stund innan du tillagar den. Salladen pimpades bland annat med jordgubbar, valnötter och aioli – också en oväntad men väldigt god kombo!

kycklingsallad

En sallad kan göras på så oändligt många sätt, och kan bli hur mättande och god som helst!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Häng med på Facebook!

Följ med!

I samarbete med


Fråga vad som helst om träning!

Fråga:

Ditt namn:

E-post:

Jag vill också prenumerera på Linas nyhetsbrev

Jag svarar på frågan i ett inlägg inom kort!

Klicka här för att hitta alla besvarade frågor!

Gamla inlägg

Sök i bloggen