Övningar för sjuk rygg

Övningar för sjuk rygg

17.07.2012

Gudrun frågade: Jag har en del frågor hoppas du har tid att svara eftersom sjukvården inte alls har tid för mig. Har varit hos naprapat men han tyckte jag var för dålig så han ville inte bry sig om den. Jag har svår fibromyalgi, ryggont (spondylos) upprepade svåra ryggskott sedan 90-talet, artos, nackmyalgi, koncentrations svårigheter m.m.

Svar: Hej Gudrun. Vad tråkigt att du inte har fått den hjälp du behöver. Jag har också svårt att hjälpa så här över internet, men kanske lite övningstips skulle hjälpa. För ryggskott och spondylos skulle jag rekommendera att du försiktigt bygger upp styrka i de djupa bålmusklerna. Kolla in dessa övningar i mitt inlägg om träning vid ryggont, och välj de övningar som du kan göra smärtfritt.

Vad gäller artros och koncentrationssvårigehter är det bra att röra på dig i den mån du kan. Försök hitta nån fysisk aktivitet som du kan utöva utan smärta, kanske vattengymnastik, simning, cykling eller yoga kunde passa dig?

Statisk inre magmuskel-träning

En av övningarna i programmet "träning för att undvika ryggont".

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med


Fråga vad som helst om träning!

Fråga:

Ditt namn:

E-post:

Jag vill också prenumerera på Linas nyhetsbrev

Jag svarar på frågan i ett inlägg inom kort!

Klicka här för att hitta alla besvarade frågor!

Gamla inlägg

Sök i bloggen