Recept på de perfekta bananvåfflorna

Recept på de perfekta bananvåfflorna

27.05.2017

Vi vaknade upp till en regnig och kall lördag, så istället för att kliva upp ur sängen så sov vi lite till. Mina två killar somnade på soffan, nedbäddade i en hög med kuddar, så jag passade på att göra en riktigt god frukost för mig själv som jag njöt av framför Downton Abbey medan jag i bakgrunden hörde regnet och snarkningarna.

bananvåfflor2

Favoritfrukosten har ni hört om tidigare många gånger på bloggen; bananvåfflorna. Receptet jag kör på just nu är det hittills godaste, så tyckte bloggen behövde en uppdatering. De här blir så goda att jag njuter av precis varenda tugga och inte vill de ska ta slut. Receptet är enkelt:

Receptet på de perfekta bananvåfflorna

 • 1 liten banan
 • 2 ägg
 • 1-2 msk havregryn

Mosa bananerna och blanda ihop allt till en smet. Har du mineralvatten hemma kan du gärna blanda med en matsked av det också, så blir de ännu frasigare. Stek i våffeljärn eller stekpanna i kokosolja. Servera med naturell yoghurt och bär eller frukt. Min favorit är blåbär, och har jag jordgubbar och kiwi hemma så får de också gärna åka på. Du kan också toppa med jordnötssmör, nötter eller frön.

bananvåfflor

Nu ska jag titta på lite Downton Abbey till medan jag väntar på att mina favoriter ska vakna. Jag hittade också en tårtbit från torsdagens kalas för vårt fadderbarn som jag tänkte mumsa i mig, för det finns inget botten i denna amningsmage just nu.

Ha en skön lördag! 

 

4 reaktioner på ”Recept på de perfekta bananvåfflorna

 1. Karin Bucht skriver:

  Mums, så gott!

 2. Jeanette skriver:

  Tack för tipset!
  Provade receptet men mina våfflor gick bara sönder. Har du något tips?

  1. Lina skriver:

   Hmm, ingen aning, för mig funkar det bra! Använd inte för mycket banan och havregryn, kanske? Jag brukar ta en liten banan och bara lite havregryn så håller smeten ihop bra.

   1. Jeanette skriver:

    Tack ska prova!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Häng med på Facebook!

Följ med!

I samarbete med


Fråga vad som helst om träning!

Fråga:

Ditt namn:

E-post:

Jag vill också prenumerera på Linas nyhetsbrev

Jag svarar på frågan i ett inlägg inom kort!

Klicka här för att hitta alla besvarade frågor!

Gamla inlägg

Sök i bloggen