Red Bull Ragnarok – snowkiting när det är som bäst

Red Bull Ragnarok – snowkiting när det är som bäst

03.04.2017

Om du i helgen sett foton på facebook av en massa färgglada drakar i luften, så är det antagligen rapportering från helgens Red Bull Ragnarok du sett. Jag blir så glad när jag ser bilder från eventet, för det var en av de roligaste grejerna jag varit på när jag deltog för tre år sedan.

Red Bull Ragnarok, som ordnas på Hardangervidda i Norge, är en av de tuffaste snowkite-tävlingarna som finns, där man ska varva en bana  på 15-20 km 5 varv innan man är i mål. Det tar alltså flera timmar att åka runt, och det som krävs är uthållighet, kondition och bra utrustning för att åka race.

ragnarok1

ragnarok2

ragnarok

ragnarok3

När jag deltog gick det inte alls bra. Vinden var för svag och min drake är gjord för freestyle och hopp, inte att åka race. Så jag gick och släpade min drake efter mig i meterhög snö lika långt som jag åkte, ungefär. Men det var något speciellt att delta i det hela, bland solen, de härliga vyerna och alla andra deltagare som också hade liknande problem i den svaga vinden.

Om jag deltar något år igen så ska jag göra detta annorlunda:

  • Ha vatten med mig på banan (idiotisk nog hade jag trott det skulle gå snabbt att åka banan 1 varv, men i verkligheten tillbringade jag flera timmar bara för att komma till port 2 på första varvet – helt utan vatten och genomsvettig!)
  • En större drake, och gärna en drake avsedd för race med bättre depower-möjligheter än en C-kite.
  • Tålamod! Det tar sin tid, men det kanske finns vind bakom nästa kulle? Vinden varierar alltid i bergen.

Är någon av ni läsare intresserad att delta, så gör det, om de ordnar tävlingen på nytt nästa år! Man behöver inte vara en speciellt bra åkare för att delta, men man ska vara beredd på att vinden kan svänga från väldigt lätt till storm, som det ofta gör i fjällen. Och man behöver ha tålamod och uthållighet.

ragnarok8

redbullragnarok

redbullragnarok2

redbullragnarok3

Dagen efter Red Bull Ragnarok fick vi en härlig dag ute på glaciären då vi åkte hela dagen tills krafterna tog slut. Bästa sättet att njuta av vårvintern är definitivt på ett kalfjäll en solig dag med en drake i handen!

En reaktion på ”Red Bull Ragnarok – snowkiting när det är som bäst

  1. Måns skriver:

    Mer snö till de Skånska vintrarna, tack! Ser riktigt nice ut!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Häng med på Facebook!

Följ med!

I samarbete med


Kitesurfing Sponsors

Fråga vad som helst om träning!

Fråga:

Ditt namn:

E-post:

Jag vill också prenumerera på Linas nyhetsbrev

Jag svarar på frågan i ett inlägg inom kort!

Klicka här för att hitta alla besvarade frågor!

Gamla inlägg

Sök i bloggen