Salta, nyttiga frukostmuffins – mina två favoriter

Salta, nyttiga frukostmuffins – mina två favoriter

09.12.2015

Som jag berättade så har jag en ny favoritfrukost. Den frukosten är muffins!

Men då pratar jag inte om en vanlig vanilj- eller chokladmuffins utan om salt frukostmuffins. En sån frukostmuffins är enkel att laga och är också riktigt nyttig. Basen består av ägg, och så kan du välja vad du vill fylla den med. Låt mig presentera två nyttiga frukostmuffinsar – två av mina favoriter just nu.

Frukostmuffins 1 med tomat, basilika och avocado

frukostmuffins

 

Den här görs egentligen på samma sätt som en omelett. Vänd ner 2 ägg, lite grädde och valfri fyllning. Jag använde tomater, basilika och avocado. Krydda med salt och peppar. Vänd ner i muffinsformar och grädda i 200 grader ca 15 minuter.

Med en sallad till blir frukostmuffinsen också en riktigt bra lunch! Det är riktigt gott och känns trevlig att äta eftersom de ser så söta ut!

Frukostmuffins 2 med bacon, basilika och ost

nyttig frukostmuffins

 

Den här frukostmuffinsen görs på lite annorlunda sätt. Jonathan gjorde en sån här åt mig här om dagen, och den var så god att den slank ner i ett huj, och så fick han göra flera. Godast blir denna om ägget inte steks riktigt färdigt, utan är lite krämigt på insidan. Nånting mellan 10-15 minuter tror jag Jonathan hade dem i ugnen.

Här hittade jag en bra video på hur du gör baconmuffins. Basilika istället för gräslök blev riktigt gott det också.

 

Med baconlindade ägg kombinerar du två av morgonmålets hörnstenar på ett nytt och roligt sätt!Receptet hittar du här: http://www.snellman.fi/sv/recept/baconlindade-agg

Posted by Herra Snellman on den 1 december 2015

 

Baconmuffinsen blev faktiskt helt sjukt goda och de kommer jag definitivt att göra flera gånger. Tänk på att fyllningen (ägget) stiger upp under gräddningen, så fyll inte muffinsformen till mer än cirka hälften.

Har du testat frukostmuffins ännu? Vilket är ditt favoritrecept?

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

2 reaktioner på ”Salta, nyttiga frukostmuffins – mina två favoriter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med


Fråga vad som helst om träning!

Fråga:

Ditt namn:

E-post:

Jag vill också prenumerera på Linas nyhetsbrev

Jag svarar på frågan i ett inlägg inom kort!

Klicka här för att hitta alla besvarade frågor!

Gamla inlägg

Sök i bloggen