Starta inte träningen i januari!

Starta inte träningen i januari!

23.11.2017

Oj vilket ruskväder alltså! Jag sitter här hemma och ser på snöstormen från första parkett när snön drar fram över sjön. Vi har haft sällskap idag av en kompis till mig och lekkompis till Arthur. Timmarna flög iväg och nu har det redan blivit mörkt. Även om vädret är ruskigt är det så mysigt inomhus med sprakande brasa.

Jonathan är borta så ikväll ska min mamma sköta när jag far iväg och simma. Jag ser så fram emot simningen och tycker det är så skönt. Även om det är jobbigt att åka iväg så är det så skönt sen när man väl är där och kommer igång. Som alltid med träning.

Hur tränar du just nu? Är du inne i en bra träningsperiod med regelbunden rörelse? 

Den här årstiden tycker jag är så bra att satsa på träning.

Det är tråkigt väder och utomhusträning lockar inte mig i alla fall. Men att gymma inomhus, simma och gå på gruppass funkar alldeles utmärkt. Jag älskar träningen just nu. Om man behöver bättre träningsrutiner i sitt liv så är november-december den perfekta årstiden att börja.

I januari är det jobbigare på gymmen när det är så mycket folk, men nu är det riktigt lagom. Och om man skapar en bra vana redan nu så har man sedan ett försprång till ett eventuellt nyårslöfte som sen ska hållas. Plus att det är så förbaskat skönt att komma hem från ett bra pass när man kan mysa inomhus resten av dagen och njuta av den härliga after workout-känslan.

Börja inte i januari, börja redan idag. Gäller egentligen allt som du tänkt åta dig.

träning november

Backintervaller i måndags, gym i tisdags. Med bebis, så klart!

 

November är helt klart tusen gånger bättre med regelbunden träning än utan. Lite julpynt så småningom på det så blir det riktigt toppen.

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

2 reaktioner på ”Starta inte träningen i januari!

  1. Linn skriver:

    Det går riktigt dåligt med min träning just nu. Inte på grund av att jag skulle vara omotiverad eller inte prioriterar det utan för att jag varit förkyld i princip hela hösten. Otroligt frustrerande och det kliar i kroppen att få träna! Som post-graviditets rehab ser jag ändå till att träna bäckenbotten och lätt träning för djupa magmusklerna eftersom det ju ändå fungerar riktigt bra trots förkylning i kroppen.

  2. Rebecka skriver:

    Jag är som ovan kommenterade tyvärr också förkyld, men börjar bli på bättringsvägen och tränade faktiskt senast i fredags så jag har knappt haft en veckas uppehåll. Men när man väl fått in rutinen känns en vecka ganska länge ;) Hoppas på att kunna träna imorgon! Jag tycker att det jobbigaste med hösten är mörkret – jag som springer känner mig faktiskt lite rädd när jag är ute som ensam tjej i mörkret (sjukt), och löpbandet är ju inte jätteroligt. Men man får kämpa på, ragga sällskap när man vill springa kvällstid, gå på gymmet och springa i dagsljus under helgerna. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med


Fråga vad som helst om träning!

Fråga:

Ditt namn:

E-post:

Jag vill också prenumerera på Linas nyhetsbrev

Jag svarar på frågan i ett inlägg inom kort!

Klicka här för att hitta alla besvarade frågor!

Gamla inlägg

Sök i bloggen