Träning när man inte har lust

Träning när man inte har lust

04.05.2017

Känner du igen känslan när man sitter inne och latar sig, vet att man borde göra något, men inte riktigt har lust? Såna gånger kan man antingen förbli lat och ha en skön innekväll, eller – speciellt om det blir många latdagar i rad – bestämma sig för att göra det lilla man orkar med just då.

Mitt tips för latdagarna är att tänka ut en sak eller en övning som du eventuellt skulle kunna tänka dig att göra. Jag orkade inte ta någon promenad ikväll, men gick förbi en stubbe på gården och tänkte att den ju kan vara rolig att göra några bänkstep på.

träning när man inte har lust

träning2

Jag bestämde mig för att göra 10 bänkstep per ben, och det fick bli dagens träning. Sen när jag väl var igång kunde jag ju lika bra göra några dips och fler bänkstep på samma gång. Pulsen blev hög och musklerna brände skönt. Det blev ju inte något träningspass som kvalade in till historieböckerna precis, men all rörelse är bättre än inget och både kropp och huvud fick rastas några minuter innan det var dags för kvällens efterlängtade varma bad.

Det är ju oftast att börja på med träningen som är svårt. Sen när man väl är igång kanske man till och med tycker det känns helt okej ändå – och efteråt känns det antagligen riktigt bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Häng med på Facebook!

Följ med!

I samarbete med


Fråga vad som helst om träning!

Fråga:

Ditt namn:

E-post:

Jag vill också prenumerera på Linas nyhetsbrev

Jag svarar på frågan i ett inlägg inom kort!

Klicka här för att hitta alla besvarade frågor!

Gamla inlägg

Sök i bloggen