Vandring upp till Ella Rock på Sri Lanka

Vandring upp till Ella Rock på Sri Lanka

11.03.2016

Som jag berättade tidigare så var vi de två sista dagarna i Sri Lanka i en liten bergsby som heter Ella. Ella är otroligt vackert och under de senaste åren har turismen börjat hitta hit. Turister kommer hit för att vandra i bergen, besöka teodlingar eller helt enkelt njuta av vyerna.

I Ella gjorde vi en kortare vandring upp till Ella Rock, ett litet berg på 1150 meters höjd över havet. Själva vandringen var bara cirka 7 kilometer, men på grund av stigningen tog det oss ungefär 1,5 timme upp och 1,5 timme ner. Det var en riktigt lagom lång vandring den varma dagen, tyckte vi.

Vi hade sällskap av ett trevligt pojkgäng, Jonathans kompisar, som råkade vara på samma gång i Sri Lanka och som vi reste med en del i söder de sista veckorna.

 

ella rock sri lanka

 

ella rock sri lanka

 

En del av vägen gick på järnvägen, som verkar vara en officiell väg i Ella. Lokalborna gick också på järnvägen och hoppade åt sidan när tågen kom.

 

ella 7

 

ella 8

 

Vägen upp till toppen är väldigt dåligt skyltad, men tack vare ett jättebra blogginlägg jag läst så visste vi ungefär hur vi skulle gå. Starten gick från Ella järnvägsstation, och svängde av efter en stund åt vänster längs med mängder av risodlingar och teplantage.

 

ella rock sri lanka

 

ella 10

 

vandring i ella

 

Det blev en del drickspauser på väg upp. Även om det är svala klimat på hög höjd blev det otroligt svettigt med alla stigningar. Speciellt de sista hundra metrarna var det mycket klättring.

 

ella 17

 

ella rock sri lanka

 

Ella Rock vandring

 

Uppe på toppen av Ella Rock var det en härlig utsikt som mötte oss! Helt klart värd klättringen upp.

 

Ella Rock vandring

 

ella rock sri lanka

 

Ella Rock vandring

 

ella 18

 

ella 19

 

vandring i ella

 

När vi nästan var tillbaka hittade vi några träd där aporna höll hus, så här blev vi underhållna en bra stund. Vi hittade också en väldigt sällsynt apsort som lokalbefolkningen sa att de aldrig förr har sett. Den var rätt så söt faktiskt! Den på bilden under alltså…

 

ella sri lanka

 

ella 20

 

Nere igen stannade vi till vid en restaurang bredvid järnvägen, som förutom en god lunch även serverade det godaste jag någonsin har druckit och kanske kommer att dricka – en citronjuice, som var så där perfekt svalkande efter vandringen.

Nu var ju denna vandring inte någon stor, svår vandring men det var just det som vi var ute efter denna gång. Det var ett skönt avbrott till surfandet och en härlig avslutning på resan. Men mitt intresse väcktes för att göra större, svårare vandringar. Det är så skönt och stressbefriande att vandra och upptäcka nya ställen. Det blev också prat om Santiago de Compostela, men det finns kanske något där mittemellan också, hehe.

6 reaktioner på ”Vandring upp till Ella Rock på Sri Lanka

 1. 4000mil.se skriver:

  Det är en av de saker som jag ångrar så här efteråt, att vi tog Little Adams Peak i stället för Ellas rock.
  Kan bara skylla på GRYM träningsvärk efter “riktiga” Adams Peak…
  Fina bilder!

  1. Lina skriver:

   Ja det blev en riktig lagom lång vandring till Ella Rock. Men tack för tipsen om vandringarna på bloggen, det var helt super! Adams peak ångrar jag lite att vi inte gick, men vi hade för lite tid denna gång. Nästa gång! :)

 2. Lisa skriver:

  Hej!

  Vad roligt att läsa om din resa på Sri Lanka. Jag har just köpt flygbiljetter till familjen till februari 2018! Fokus blir på strand, bad, sköldpaddor, delfiner, snorkling, mat och något besök i naturreservat. Men kanske ska vi hinna ta oss till Ella och ta tåget också. Vad tror du om att göra vandringen med barn på 8, 10 och 12 år? De är inga vana långvandrare, men starka och nyfikna så jag är inte orolig för sträckan. Däremot undrar jag över om det är brant och riskabelt.

  1. Lina skriver:

   Hej! Låter som en härlig resa ni planerat! Jag rekommenderar absolut Ella, speciellt om ni stannar lite längre så ni inte behöver stressa, för det tar ju sin tid att komma ut dit. Men bara rågresan i sig själv är ju värt mödan. Vandringen upp till Ella Rock är inte så svår och på vägen fanns inte så branta stup. Uppe på toppen förstås är det rätt så brant neråt så där lönar det sig att hålla i dem ordentligt. Men det är ju stort område där uppe så tror nog det går hur bra som helst!

   1. Lisa skriver:

    Tusen tack för att du tog dig tid att svara!

    Det ska bli så spännande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Häng med på Facebook!

Följ med!

I samarbete med


Fråga vad som helst om träning!

Fråga:

Ditt namn:

E-post:

Jag vill också prenumerera på Linas nyhetsbrev

Jag svarar på frågan i ett inlägg inom kort!

Klicka här för att hitta alla besvarade frågor!

Gamla inlägg

Sök i bloggen