10 saker som gör mig glad!

10 saker som gör mig glad!

17.09.2014

Jag har läst X antal “10 saker som gör mig irriterad-inlägg” de senaste dagarna på olika bloggar, så jag tänkte jag skulle göra min egen version – 10 saker som gör mig glad.

 1. Jag blir glad för varje gillning och varje kommentar på min blogg. Jag kan inte se vem som gillat mina inlägg, men det är alltid lika roligt när jag ser att någon uppskattat det jag skrivit om!
 2. Morgonmål/lunch med Friends. Ibland när jag pausar med jobbet för att äta så lägger jag på ett avsnitt från Friends, vilket är ultimat avkoppling för mig. Jag började se på serien i höstas (vet inte varför jag inte tittat på den tidigare!) och håller redan nu på med sjunde säsongen.
 3. Vänliga grannar och vänliga kassapersonal. Att få ett vänligt hej och ett leende gör mig glad, även om det är någon helt random människa. En dag hälsade en nersupen gammal gubbe åt mig utanför den lokala restaurangen och jag blev jätteglad!
 4. Att gå och sova. Jag har alltid varit bra på att sova, det tillhör nog min specialitet. Att gå och lägga sig lagom sent när man haft upp balkongdörren en stund så lakanen är så där härlig kalla, det är ju bara för skönt.
 5. När människor hör av sig en random vardagskväll och vill träffas. Eller när man plötsligt kommer på något att göra. Jag tycker oftast det är roligt med besök och att umgås. En vanlig vardag kan helt plötsligt bli så mycket bättre med sällskap.
 6. Restaurangmat. Jag älskar att äta på resturang så man slipper laga maten och slipper diska. Jag älskar mat och att äta, men gillar egentligen inte matlagning så mycket. Att bara sätta sig ner och äta är ju så lyxigt! Jonathans mat hör också till denna kategori!
 7. När Jonathan kommer hem från jobbet. Nyckeln som vrids om i låset gör mig så glad när jag vet vem som är på ingång. Ofta om jag jobbar hemifrån slutar jag arbetsdagen då när Jonathan kommer hem.
 8. Att vakna upp till en blåsig, ledig dag, och veta att man kommer att få en riktigt bra kitesurfing-dag på vattnet. Det hör nog till favoriterna.
 9. Att vara spontan och göra det jag gillar. Jag gillar att inte planera dagarna alltför mycket, utan gör hellre det jag har lust med. Jag blir glad av överraskningar och ofta blir jag glad om det blir roliga ändringar i programmet.
 10. Roliga planer och resor gör mig alltid på gott humör. Jag vill gärna ha en resa inplanerad hela tiden för att ha något att se fram emot. Även om jag vet att resan är långt fram i tiden gör det mig ändå på gott humör… Den som väntar på något gott!

glädjehopp

Jag tror det är bra att stanna upp ibland och fundera vad man är glad över eller vad som gör en glad. Positiva tankar är ett sätt att själv bli mera positiv och kunna handla positivt som jag skrivit om tidigare.

Nu är det din tur – vad gör dig glad? 

11 reaktioner på ”10 saker som gör mig glad!

 1. Christian skriver:

  Din blogg gör mig glad :)

 2. mats skriver:

  1. min son, 2. min träning, 3. min PT (som gör det kul att träna igen), 4. mitt jobb, 5.min musik, 6. mina kompisar (irl å fb), 7. lediga dagar, 8. rödvin, 9. att bara få vara, 10. livet

 3. Lina Björkskog skriver:

  Somna du mitt i meningen? ;)

 4. Adina Snellman skriver:

  Lina Björkskog ööh, någon har nog varit inloggad på mig ;) jag hade inte hunnit läsa inlägget heller .. mammaaaa :D

 5. Ursäkta Adina :P Så här skulle jag skriva: Jag är glad att ha en dotter (eller rättare sagt flera ) som förstår att uppskatta de vardagliga små och stora händelser som mer eller mindre oväntat kan dyka upp. Förmågan att glädjas är inte självklar. Gläd er !

 6. Åsa Björnvik skriver:

  Blir glad över att läsa Linas positiva blogginlägg! :)

 7. träningsglädje skriver:

  Heelt otroligt vad du för positiva tankar med dig. När jag läste detta inlägg så tänkte jag på vilka 10 saker som gör MIG glad, och tänk vilken rikedom vi har som får glädjas över “småsaker” här i livet. Helt amazing! Du är en otrolig person Lina!

  1. Lina skriver:

   Kul att det spreds vidare! Tack ska du ha, roligt med din kommentar! :)

 8. Ikhlas skriver:

  När jag hälper dem andra som behöver hälp .min familj .träna yoga .sitta i naturen och vid havet .ger leende .mitt jobb och mina snälla kollegor .dessutom när mina barn blir glada det gör mig glad …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Häng med på Facebook!

Följ med!

I samarbete med


Fråga vad som helst om träning!

Fråga:

Ditt namn:

E-post:

Jag vill också prenumerera på Linas nyhetsbrev

Jag svarar på frågan i ett inlägg inom kort!

Klicka här för att hitta alla besvarade frågor!

Gamla inlägg

Sök i bloggen