3 steg till den bästa dagen i min stad

3 steg till den bästa dagen i min stad

15.06.2017

Jag och Tranungen hade en rätt så härlig dag igår. Jag har ganska svårt för att sitta hemma en hel dag utan hittar ofta på något. Igår så njöt vi till max av det Jakobstad kunde erbjuda.

Undrar du hur man gör Jeppis på bästa sätt en solig sommardag? Så här gör du:

1. Starta med lunch på segelpaviljongen Pavis. De har ofta den godaste lunchen i stan, och definitivt den bästa utsikten.

pavis

Gamla Hamn med utsikt mot Pavis och båthamnen SSJ.

Pavis ligger på andra sidan viken från oss. Vi har vår båt där, men borde ännu skaffa en liten minibåt att ta oss över med, för det skulle vara så mycket närmare över med båt!

2. Promenera vidare längs med Gamla Hamn mot stan. Här kan man njuta av sol på stranden (visst är Fäboda tusen gånger bättre men Gamla Hamn är nära). Gamla Hamn är också perfekt för utomhusträning om du råkar vara på det humöret! Ta en runda i Gamla Hamn-skogen, spela volleyboll på stranden eller träna i utomhusgymmet. Avsluta med ett dopp om du vågar. Njut också lite extra i den pittoreska båthamnen med de röda sjöbodarna.

gamla hamn

3. Ta riktning mot centrum och stanna till på café Skorpan och njut av stans bästa glass, alternativt den klassiska Skorpanbullen. Här kan du sitta i sköna solstolar och njuta av livet en stund, kanske läsa tidningen på samma gång.

cafe skorpan

Visst kan du svänga av in till centrum också, vi har ju också till och med några butiker där nuförtiden, men ärligt talat får du lätt en dag att gå med steg 1 till 3.

Det blev en heldagsutflykt för oss med 8 km under fötterna, och depåstopp för energipåfyllning för både mig och Tranungen. På väg hem hade jag tänkt gå ännu via de mysiga husen i Skata, men Tranungen ville hellre upp i famnen och raka vägen hem, även om han somnade senare igen.

Just nu sitter jag och skriver från bilen, på väg till Helsingfors. Jonathan skulle jobba här torsdag och fredag så vi passade på att följa med. Jag ska njuta av stan, min kära gamla stad, har faktiskt saknat stadslivet en del på sista tiden. Sist jag var i Helsingfors var ju när vi flyttade därifrån i mitten av januari! Jag längtar efter att visa Tranungen alla mina älskade smultronställen på Drumsö.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Häng med på Facebook!

Följ med!

I samarbete med


Fråga vad som helst om träning!

Fråga:

Ditt namn:

E-post:

Jag vill också prenumerera på Linas nyhetsbrev

Jag svarar på frågan i ett inlägg inom kort!

Klicka här för att hitta alla besvarade frågor!

Gamla inlägg

Sök i bloggen