Årsresumé 2017

Årsresumé 2017

01.01.2018

Januari och det nya året började med fart. Jag var gravid och i mitten av Januari flyttade vi från Helsingfors till Jakobstad. Vi kom fram till ett kallt och gammalt hus från 1940 och undrade vad vi gett oss in på. Det var kallt, mörkt och väldigt mycket snö. Vi började renovera nästan direkt, och bodde borta ungefär en månad. Jag hade inga fler IRL-kunder men jobbade med online-träning hemifrån. Jag skaffade en ny morgonrutin som var morgonmål i lugn och ro, jobb på datorn och så långpromenad på lunchen.

Inlägg: Hemmaträning för dig som är gravid – tips på 7 bra övningar

Februari och mars var de mest intensiva renoveringsmånaderna. Eftersom Jonathan och jag båda jobbade så gick alla vardagskvällar och helger åt renoveringen. Den här tiden var väldigt tråkig om jag ska vara ärlig, och jag blev allt större och osmidigare, men vi gladdes åt oss hur fint vårt nya hem blev. Och vi blev allt mera nyfikna på vem som gömde sig i min mage. Han stökade runt och sparkade mig ofta! I mars överraskade mina kompisar mig med riktig härlig babyshower i Kalajoki.

Inlägg: 15 bilder från en solig inflyttningshelg och frukost på vedspis

April fick jag mammaledigt och vi hade bråttom med att skaffa allt det sista för babyn. Jag mådde rätt så bra även den sista tiden och orkade måla och fixa småsaker med renoveringen hela april. Slutet av april blev tiden lång. Min systers bröllop piggade upp, likaså långpromenader i skogen. Bebisen satte sig tidigt rätt väg och vi bara väntade på att något skulle hända. Vi högg ner en massa träd från tomten och drog bort riset all vår lediga tid.

Inlägg: Badrumsrenoveringen: före och efter

12:e maj förändrades våra liv med storm, då han kom till världen vår älskade lilla Arthur. Den första tiden var jag omtöcknad av dramat från förlossningen och förvirrad i babybubblan, men allt vad tiden gick kunde vi njuta mer och mer av den ljuvligaste lilla unge. Vi hade så mycket nytt att lära oss. Men vi vilade mycket. Många är de timmar då jag bara låg och tittade på Arthur när han sov. Han var så ljuvligt söt, tänk att det var han som hade varit där inne i magen hela tiden. Kärleken till honom blev allt starkare för varje dag.

Inlägg: Förlossningsberättelse – när lilla A gjorde dramatisk entré

Juni var jag mera självsäker som mamma och vi vågade röra oss mera ute. Men nu när jag ser tillbaka var det också en jobbig tid eftersom Arthur var ganska gnällig när han hade ont i magen. Det blev otaliga barnvagspromenader. Hade jag haft en jobbig dag med honom hemma tog jag gärna en SUP-tur på kvällen när Jonathan kom hem. Vi gjorde också ett besök till Helsingfors där vi njöt av varmt sommarväder.

gamla hamn

Inlägg: 3 steg till den bästa dagen i min stad

Juli åkte vi på två veckors segling till Höga kusten tillsammans med våra kompisar, och det blev nog sommarens finaste minne. Trysunda, Ulvön, Örnsköldsvik var några av platserna vi stannade till på. Det var en härlig tid och skön semester med hela familjen tillsammans. Arthurs mage hade blivit bättre och den rätta solstrålen och glädjespridaren började visa sig. Jag och Arthur träffade också många kompisar och var på shoppingdag till Vasa med mina systrar.

Inlägg: Segling och vandring på Höga Kusten

I augusti kitesurfade jag för första gången efter förlossningen. Som jag hade längtat! Det var så underbart och jag hann åka tre gånger under sommaren. I augusti var Jonathan tillbaka på jobb men jag minns många härliga dagar och kvällar med kompisar vid vårt nya hus, som jag gillade mer och mer. Sommaren tog verkligen fram det bästa med vårt nya ställe. Att bo med egen strand är verkligen fantastiskt. Kvällarna var det grillning och bastu som gällde!

lohtaja kite

Inlägg: 8 saker om livet som min bebis har lärt mig

September och oktober var jag aktivare igen efter en rätt så lat sommar. Det blev väldigt många promenader, och bäst minns jag förstås de till skogs med Arthur i bärselen. Jag kunde uppskatta den fina naturen på hösten bättre än jag brukar. Mountainbike hann jag också med. Jag hade också med honom till gymmet där han fick leka på golvet så länge. Veckorna flöt på, Jonathan jobbade ganska mycket och jag och Arthur hade fullt program på dagarna.

christabelmorgan333@hotmail.com

Inlägg: En lördag hos oss

Träningsprogram för barnvagspromenaderna – 3 bästa övningarna

November var det äntligen dags för vår resa till Mallorca. Vi hälsade på våra vänner, gjorde roadtrip runt ön och jag vandrade en dag i gott tjejsällskap.

puigdemassanella

Inlägg: Vandra på Mallorca – vår tur upp till Puig De Massanella

December gick mest åt till att göra fint hemma inför julen. Jag kände stor förväntan på att fira första julen med Arthur och vi hade så mysigt hemma hos oss. Julbastu, snö och hemmamys på kvällarna förhöjde denna annars så tråkiga månad. En tur till Helsingfors för att handla julklappar och träffa kompisar. Julafton firade vi hos Jonathans föräldrar och året avslutades på bästa sätt i Lappland med snowboarding tillsammans med min familj.

Sammanfattning

2017 är året då jag sovit minst, och haft minst tid för mina största hobbyn som träning, resa och kitesurfing. Men året har ändå varit det allra bästa, och det förstås tack vare Arthur. Jag tror jag aldrig har varit så lycklig som nu. Det är härligt att se hur en sån liten krabat kan svänga om hela ens liv på så kort tid med så mycket glädje.

För 2018 önskar jag ändå på mera sömn, mera kitesurfing och flera resor – tillsammans med min lilla familj.

 

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

3 reaktioner på ”Årsresumé 2017

  1. Låter som ett härligt, men annorlunda år. Önskar dig ett grymt 2018 och skickar lite kitesurf till dig! :)

    1. Lina skriver:

      Åh tack Emmi, det behövdes! <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Fråga vad som helst om träning!

Fråga:

Ditt namn:

E-post:

Jag vill också prenumerera på Linas nyhetsbrev

Jag svarar på frågan i ett inlägg inom kort!

Klicka här för att hitta alla besvarade frågor!

Gamla inlägg

Sök i bloggen