Barnvagnen är här

Barnvagnen är här

02.02.2017

jollyroom

Jag mår så bra i min graviditet just nu att jag har svårt att förstå att jag faktiskt är gravid (om det inte vore för magen, tröttheten och sparkarna). Men igår hände något som fick mig att inse att vi faktiskt har en baby på väg… Jag hämtade ut ett stort paket på posten, som innehöll inte mindre än en barnvagn.

Detta med barnvagn är verkligen en djungel. Hur ska man veta vilken vagn som är den bästa? Det finns ju så otroligt många modeller att välja mellan. Jag började googla en del för bli lite klokare och hittade några kriterier som vi ville att vagnen skulle ha.

Det skulle vara en duovagn (både sitt- och liggdel i samma vagn) och gärna en som är lätt och smidig när vi rör oss mycket, men samtidigt ska den också vara bra för barnvagnspromenader. Helst också en vagn där babyskydd (bilbarnstol) går att klicka fast i vagnen, för det har jag hört så mycket bra om.

Tack vare ett samarbete med Jollyroom fick jag möjligheten att testa på vagnen Beemoo Duo Premium Lux 2017.

Jag öppnade leveransen igår, plockade ihop vagnen och gjorde en testrunda. Vagnen var väldigt snygg i grått med svarta läderdetaljer, och kändes lätt och smidig att köra. Jag fick syn på mig själv i spegeln – och det var väl då som det gick upp för mig att jag faktiskt ska bli mamma. Tänk att vi kommer att ha ett litet knytte som ligger i den här vagnen, om bara tre månader.

barnvagn2

barnvagn5

barnvagn1

barnvagn4

Vagnen verkar uppfylla alla mina kriterier, för den är verkligen lätt och smidig, och blir väldigt liten när man packar ihop den. Adapter till babyskydd har den också. Allt är lätt att använda med enkla knapptryck: fotbroms, handbroms, handtag (går också att svänga över till andra sidan).

Bakhjulen är stora lufthjul och framhjulen är mindre svängbara. Det går att köpa till terränghjul till framhjulen, så det funderar jag på att göra eftersom jag kommer att gå en hel del på grusvägar. Sittdelen verkar också riktigt bra och rymlig, liksom liggdelen. Sittdelens vinkel och fotstödet går att justera som man vill ha dem.

barnvagn6

-> Hitta alla duovagnar från Jollyroom.

Ja, barnvagnen verkar riktigt lovande. Här kommer han nog att ha det bra, vår lilla prins. Men en fullständig recension av vagnen ger jag sen när jag fått testa den på riktigt, med babyn. Åh, så jag börjat längta. Allt blev plötsligt så mycket verkligare i och med vagnen.

 

 

9 reaktioner på ”Barnvagnen är här

 1. Carina skriver:

  Det är populärt nu att klicka fast babyskyddet på vagnen, men rekommenderar inte det alls. Visst, praktiskt om babyn sover och man ska ta en runda i köpcentrum eller så. Men det är en dålig position för babyn, främst andningen försvåras. Har t.o.m. hört om något kvävningsfall. Man ska ju pausa minst varannan timme om man åker bil med en baby, just p.g.a. den dåliga positionen. Så bäst att inte utsätta barnet för detta även under promenad, då denne kunde få ligga ner i liggdelen istället.

  1. Lina skriver:

   Ja precis, jag tänkte att det skulle vara smidigt att använda just så också, ifall babyn somnat i bilen och man ska in för att handla. Visste inte detta med kvävningsrisk, så tack för den infon! Men tror nog inte många använder babyskyddet för promenader??

   1. Carina skriver:

    I USA gör väldigt många det. En del har inte ens en liggdel, skrämmande.

 2. sanna skriver:

  Så snygg 😍

 3. Linda skriver:

  Jag har den där vagnen, eller ja dess föregångare. Har använt den ett halvår och jag är väldigt nöjd! Har fasta hjul fram men använder dem ytterst sällan trots att vi ofta går i terräng. ;)
  Rekommenderar även bärselen Ergobaby adapt. Min lilla var vagnvägrare första tre månaderna och då var adapten livräddare. För att inte tala om hur skönt det är att kunna gå på skogsstigar med barnet vid bröstet. :) Spännande att följa din resa. Fick barn i somras och har börjat förska ta med barnet på gymmet nu men det går sådär, speciellt nu när hon kryper.. Hoppas på lite tips av dig inför nästa barn (när nu det kommer).

  1. Lina skriver:

   Vad kul att höra att du varit nöjd med vagnen! Rekommenderar du terränghjulen eller klarar man sig lika bra utan? Tack för tipset med sele, det låter faktiskt ganska mysigt och då kan man ju röra sig överallt. :)

   1. Linda skriver:

    Det är framförallt priset på vagnen som gett största plusen. Har iof aldrig testat någon annan vagn men har inte haft något behov av att göra det. Jag har bara använt terränghjulen en gång och jag tyckte det var lite jobbigare då vagnen är mer svårstyrd då. Har ändå funkat bra på snön och isen nu i vinter. Men kan testa dem igen och återkomma ifall jag börjat gilla dem X) (För det är sånahär saker man hinner med under föräldraledigheten).
    Bärselen är mitt absolut bästa bebisköp! Finns en fb grupp som heter bärsjalar som disskuterar ergonomiska selar och bärsjalar. Lite nördigt men har barnet stort närhetsbehov är det fantastiskt att kunna bära barnet samtidigt som man lagar mat eller promenerar hunden. :)
    Hälsa österbotten (mitt sommarparadis) från stockholmsbon.

    1. Lina skriver:

     Ok, tack för infon! Kanske jag avvaktar med att beställa extrahjulen då tillsvidare i alla fall. En bärsele låter riktigt smart, det ska jag absolut kika vidare på. Jag hälsar till ett vintrigt österbotten :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Häng med på Facebook!

Följ med!

I samarbete med


Fråga vad som helst om träning!

Fråga:

Ditt namn:

E-post:

Jag vill också prenumerera på Linas nyhetsbrev

Jag svarar på frågan i ett inlägg inom kort!

Klicka här för att hitta alla besvarade frågor!

Gamla inlägg

Sök i bloggen