Få övertrött, hyperaktiv 5 mån bebis att somna

Få övertrött, hyperaktiv 5 mån bebis att somna

03.11.2017

Jag bara måste skriva ner lite tankar kring det som det mesta surrar kring just nu, nämligen att få vår lilla älskling att sova. Och världens bästa tips om det är någon som behöver det.

Som liten bebis somnade han alltid bra, direkt man lade ner honom. Sen efter tre/fyra månader blev världen plötsligt väldigt intressant och han fick problem med att varva ner och somna. Det var liksom tjohej och skratt och gasen i botten tills han märkte att det var dags att sova, ofta när vi lade ner honom i vagnen, vilket ledde till gråt och skrik. Nästan så att han gnällde sig till sömns varje gång och det känns ju verkligen inte roligt. Inte så att vi lämnade honom att gråta, men han hade svårt att lugna ner sig även om man hade honom i famnen. Även om han inte grät någon längre stund och alltid somnade relativt snabbt så ville vi förstås att han skulle somna lugnt som tidigare, så han själv får ro i kroppen.

Nu idag när han somnade till förmiddagsvilan så somnade han i min famn, och det om något är otroligt! Det har han inte gjort på flera veckor, ja kanske till och med månader. Det enda vi har ändrat på är att vi introducerat Kaninen Plonk, som berättar att det snart är dags att sova. När han börjar bli trött (OBS innan han är övertrött) tar vi upp honom i famnen, lägger snuttefilten framför ansiktet och Kaninen Plonk i famnen så han får hålla i den och lyssna på ljudet. Vi har hållit på med det i någon vecka nu och det funkar otroligt bra.

Så skönt att han äntligen kan lugna ner sig innan läggdags, så somnar han också utan gråt.

Räddningen, fantastiska Plonken.

Det här är kanske något som alla andra mer rutinerade småbarnsföräldrar redan gör (?) men tänkte jag bara måste skriva om det ifall det finns andra där ute som kämpar med övertrötta, hyperaktiva bebisar som är lika nyfikna på livet som vår älskade Arthur.

Bildbevis! Så mysigt att han somnar i famnen igen.

Såna tankar härifrån denna glada fredag. Nu ska jag städa upp lite här hemma, och sen till nästa sovtur tänkte jag ta en promenad i skogen med honom i bärselen. Man får passa på så länge stigarna ännu är snöfria!

Ha en fin fredag! 

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

3 reaktioner på ”Få övertrött, hyperaktiv 5 mån bebis att somna

  1. Johanna skriver:

    Hej! Vi hade oxå problem för ett par veckor sen med vår 5 månaders som inte riktigt ville komma sig till ro till natten. Oftast grät han sig till sömns, vilket ju inte är kul! men så började vi med att spela white noise medan vi gör kvällsrutinerna (mat, nakenbad å sen isäng) å nu somnar han på bara ngra minuter! Det är också värt att prova ifall de ändrar för er ännu! å tack för tipset, nu har vi nått at ta till ifall det ändrar för oss igen! :)

    1. Lina skriver:

      Åh tack för tips! Det ska vi ta till sen ifall det behövs! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med


Fråga vad som helst om träning!

Fråga:

Ditt namn:

E-post:

Jag vill också prenumerera på Linas nyhetsbrev

Jag svarar på frågan i ett inlägg inom kort!

Klicka här för att hitta alla besvarade frågor!

Gamla inlägg

Sök i bloggen