God Jul från oss!

God Jul från oss!

20.12.2017

Det finns två saker som jag uppskattar extra mycket just nu. Det första är allt det juliga och mysiga som jag fixat här hemma. Det är allt från Jakobstadssymbolerna tro, hopp och kärlek till julstjärnor, hyacinter, julgran och en massa utebelysning. Det är så mysigt tycker jag, i vårt alldeles egna hus, och så roligt att fixa.

Den andra jag uppskattar just nu är tystnaden. Jag insåg det igår när jag var på promenad, helt ensam på vägarna med en sovande bebis i vagnen. Vädret må vara kallt, slaskigt, grått och tråkigt, men det bästa med denna årstid är väl ändå lugnet och tystnaden? Känsla när inga ljud hörs förutom knarret under de egna fötterna är ändå ganska magisk.

Jag kommer att ta en liten bloggpaus under julen för att kunna njuta ordentligt. Vi har sovit väldigt dåligt de senaste nätterna p.g.a. en bebis i separationsfas till mamma. Så nu tänker jag att prioritera vila när det finns möjlighet. Så att jag har ork med det bästa jag vet; att sitta uppe på kvällen, paketera julklappar, äta pepparkakor med brie-ost, lyssna på julsånger och skriva julklappsrim. De sista julklapparna ska handlas idag men annars känner jag ingen som helst stress över något. Julen kan gärna komma när som helst. Inte för att vårt hus är tipp topp på något sätt (haha den tanken!) utan för att julen inte har så mycket med det materiella att göra ändå.

Det viktigaste att skaffa inför julen är väl ändå samvetsro, som Zacharias Topelius själv skulle säga. Samvetsro, smaka på det ordet. Kanske det finaste ord jag vet?

Till hög, till låg, till rik, till arm 
kom, helga julefrid. 
Kom barnaglad, kom hjärtevarm 
i världens vintertid. 
Du ende, som ej skiftar om, 
min Herre och min Konung, kom.
Till hög, till låg, till rik,till arm 
kom glad och hjärtevarm.

Eller som Maria Sundblom Lindberg sa det; Vägen till Betlehem behöver inte vara 6 640 kilometer, utan tvärtom. Genom att avstå kommer vi att komma halvvägs. Genom att vara tacksamma kommer vi troligtvis ända fram.

Vi njuter av vår älskade, lilla unge som kan vara så jobbig på nätterna men ändå alltid underbart ljuvlig på dagarna. Som vanligt sitter han med dregel på hakan och favoritleksaken tandborsten i högsta hugg. Bakom honom granen vi högg förra lördagen som matchar vårt hus perfekt, eftersom den är liten, sned och mysig på samma gång.

Hoppas du får en riktigt skön julhelg! Kram från oss. 

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

5 reaktioner på ”God Jul från oss!

 1. Fanny skriver:

  Ni e nog myysiast ja veit! ❤❤

 2. Visst blir det mysigare med jul när man har ett eget hus? God jul, hoppas ni får det superhärligt!

  1. Lina skriver:

   Ja, visst blir det! Supermysigt 😊

 3. Per-arne Karlsson skriver:

  God fortsättning och ett Gott Nytt År önskar jag dig och din familj

  1. Lina skriver:

   Tack detsamma till dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Fråga vad som helst om träning!

Fråga:

Ditt namn:

E-post:

Jag vill också prenumerera på Linas nyhetsbrev

Jag svarar på frågan i ett inlägg inom kort!

Klicka här för att hitta alla besvarade frågor!

Gamla inlägg

Sök i bloggen