Min dagsrutin just nu (vad gör jag egentligen på dagarna?)

Min dagsrutin just nu (vad gör jag egentligen på dagarna?)

07.03.2017

Folk frågar det inte ofta, men ofta gissar jag mig till vad de undrar; vad gör jag egentligen på dagarna?  Sen vi flyttade från Helsingfors har jag inte haft några PT-kunder IRL utan jag jobbar bara hemifrån, varje dag.

Faran med att vara egenföretagare som jobbar hemifrån är att sängen är för skön på morgonen så man sover lite för länge. Visst låter jag mig själv sova lite längre ibland om jag är extra trött, men för det mesta funkar det ändå riktigt bra att stiga upp i tid, tack vare det bästa lockbetet.

När jag vaknar och dragit på mig kläderna sätter jag mig ner och öppnar datorn. Vanligtvis svarar jag på mailen först. Ganska snart börjar magen kurra och då är det dags för frukost. Den senaste tiden är det bananplättarna som lockat mest – vet jag att bananplättarna väntar så har jag inga problem att stiga upp alls på morgonen.

Receptet är en mosad banan (bananen ska vara ganska liten och lagom moget) plus två ägg som steks i kokosolja till två plättar. Det toppas med rejält med naturell yoghurt, blåbär, nötter och kanske en klick jordnötssmör som idag. En kopp te till det så är det perfekt.

morgonrutin

Som ni ser på bilden blir det ibland Netflix till morgonmålet. Det bästa sättet att njuta av maten när man är ensam, ju!

morgonrutin2

Efter frukosten försöker jag jobba aktivt några timmar eftersom jag är som mest effektiv på förmiddagen. Det blir jobb med programupplägg och ändringar i scheman (har ännu PT-kunder online fram tills jag far på mammaledigt – och ännu hinner man beställa PT Basic!). Ibland har jag något bloggsamarbete som ska styras upp. Kanske någon deklaration som ska göras. Konstigt nog blir jag aldrig utan att göra, och har jag det hittar jag alltid på något projekt eller ny produkt som kan utvecklas.

På eftermiddagen blir jag trött och har väldigt svårt att koncentrera mig, speciellt nu som gravid. Har jag ärenden gör jag dem på eftermiddagen, och träning eller en promenad bryter jag gärna eftermiddagen med.

Idag blev det en riktigt härlig promenad på isen mitt på dagen. Den lyxen!

morgonrutin6

morgonrutin3

morgonrutin4

Älskar vårt hus och att bo så här nära naturen, och idag kom jag på mig själv med att jag inte längtat tillbaka till Helsingfors egentligen alls sen vi flyttat. Jag håller på bli en småstadsbo på riktigt.

morgonrutin5

På eftermiddagen försöker jag oftast jobba någon timme till, om det lyckas eller inte beror på dagen. Oftast bloggar jag då. Ibland tar jag datorn med och jobbar från nåt café i stan eller från mammas, när jag blir trött på att vara ensam. Lite långsammare tempo har jag nog nu än tidigare, och om tre veckor far jag på mammaledigt på fulltid.

Men det är härligt att kunna bestämma över tiden själv och ta dagen som den kommer. Det behövs extra mycket just nu och det blir en mjukare övergång till mammaledigheten.

PS. Till alla som tänker delta i Träningsdag för kvinnor på lördag i Kronoby och undrat varför jag plötsligt hoppar av från föreläsningen och träningspasset jag skulle dra, så är det så att jag på lördag tyvärr ska på begravning. Det blir en sorgens dag istället för träningsglädje. Men hoppas ni får en trevlig dag där med Nina, Eric och Bella!

 

 

 

2 reaktioner på ”Min dagsrutin just nu (vad gör jag egentligen på dagarna?)

 1. Lise Korsedahl skriver:

  Hittade din blogg och sida av en slump.
  Härlig blogg så den tänker jag följa!
  Bor själv i Oslo nu och mår då alltid bra av lite svensk inspiration.

  Du verkar ju ha hamnat i en otroligt fin och vacker miljö!

  1. Lina skriver:

   Tack, roligt att du hittade hit! Jag är faktiskt finsk, men bor i ett svenskt område i svenskfinland. Jo jag älskar mina nya omgivningar 😊

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Häng med på Facebook!

Följ med!

I samarbete med


Fråga vad som helst om träning!

Fråga:

Ditt namn:

E-post:

Jag vill också prenumerera på Linas nyhetsbrev

Jag svarar på frågan i ett inlägg inom kort!

Klicka här för att hitta alla besvarade frågor!

Gamla inlägg

Sök i bloggen