Ortopedbesök i Seinäjoki

Ortopedbesök i Seinäjoki

03.10.2017

Jag känner att denna blogg handlat lite för mycket om mina armbågar, men jag var till Seinäjoki idag igen och tänkte jag måste skriva av mig igen. Har man sagt A får man säga B o.s.v.

Att åka 3 timmar bil tur och retur för ett 15 min besök till ortoped känns kanske lite sjukt, men faktiskt är jag så glad att jag åkte. För ortopeden visste precis vad han pratade om och jag vet äntligen varifrån smärtan kommer.

Alla har vi ju samma ben och muskler i kroppen, men de kan se lite olika ut. Min kanal för ulnarisnerven i armbågen är lite för grund och därför hoppar hela nerven från sin plats och blir lätt irriterad. Man kan operera men det har såklart sina nackdelar och inget som görs nu. Eventuellt senare om det blir värre. Nu får jag istället vara lite försiktig med armhävningar, bänkpress och övningar i rack-position. Det blir nog inga nya truster-PB:s men jag får lära mig leva med det. Även om det begränsar min träning en hel del är det ingen stor grej ändå i slutändan.

Nu har jag skrivit tillräckligt om armbågarna, så jag känner att jag måste avsluta med några ord om Seinäjoki. Förra veckan var jag ju där med Jonathan och Arthur och idag följde mamma med som barnvakt när jag var hos läkaren. Om Seinäjoki sjukhus och personalen där kan jag bara säga positivt (förutom att allt var på finska då) och i stan idag hittade vi till och med bra shopping. Vi åt den kanske godaste lunchen ever på ett mysigt ställe som hette Sininen Paprika. Bubben skötte sig exemplariskt som vanligt.

Men nu tänker jag inte åka till Seinäjoki igen på väldigt länge.

Dagens super-sällskap!

Sen måste jag bara avsluta med att uppmuntra alla att vara mera jobbiga med era läkare, haha. Våga stå på dig. Jag är en sån som vill ha precis allt på klart och frågar en massa medan läkaren försöker allt för att bli av med mig. Inga problem borde ju vara för små att svara på. Jag gick själv från HVC-läkare till fysiatriker och till ortoped innan jag fick svar. Allt via den kommunala sjukvården. Förstås måste man se saker i proportion men man har alltid rätt att få svar på sånt man går och funderar på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Häng med på Facebook!

Följ med!

I samarbete med


Fråga vad som helst om träning!

Fråga:

Ditt namn:

E-post:

Jag vill också prenumerera på Linas nyhetsbrev

Jag svarar på frågan i ett inlägg inom kort!

Klicka här för att hitta alla besvarade frågor!

Gamla inlägg

Sök i bloggen