Recension: Beemoo Duo Premium Lux barnvagn

Recension: Beemoo Duo Premium Lux barnvagn

11.06.2017

Som ni förstått blir största delen av min träning just nu barnvagnspromenader. Och nu tänkte jag presentera det viktigaste redskapet med promenaden, själva barnvagnen. Jag lovade ju skriva en recension när jag hunnit testa den ordentligt!

Vagnen kommer alltså från Jollyroom och heter Beemoo Duo Premium Lux. Vagnen är en kombinvagn med både sitt- och liggdel. (I mitt tidigare inlägg ser ni också hur sittdelen ser ut. Där ser man också handtaget till liggdelen som jag tagit bort.) Vagnen har lufthjul bak och mindre plasthjul framtill. Sittdelen har vi inte använt ännu men den kan användas upp till 8 kg.

Jag måste säga att jag varit mycket nöjd med vagnen när vi testat den på promenaderna. Det bästa med den är att den är så lätt och smidig att skuffa, och Arthur sover skönt och ombonat inne i liggdelen. Han sover alltid som allra bäst ute.

Jag har använt den främst på asfalt, och till det passar vagnen bra. Den är också ett riktigt bra alternativ när man som jag åker mycket bil och ska ha vagnen med i bakluckan. Vagnen fälls ihop enkelt och är lätt att lyfta in och ut ur bilen. I stan funkar den riktigt bra mellan butikshyllorna tack vare de svängbara framhjulen.

Fördelar med Beemoo Duo Premium Lux

 • Lätt och smidig att skuffa
 • Liten vagn som inte tar mycket utrymme, men ändå ombonad liggdel
 • Svängbara framhjul som svänger 360 grader
 • Vagnen är väldigt låg, så jag ser Arthur hela tiden om jag vill
 • Suflett som går långt ner och skyddar från solljus
 • Enkel att fälla ihop och lätt att lyfta
 • Kompatibel med Maxi-Cosi babyskydd om man använder adapter, något som jag ofta använder för korta ärenden när Arthur somnat
 • Ställbara handtag
 • Både fot- och handbroms
 • Korg under vagnen som rymmer det viktigaste

Nackdelar: 

 • Framhjulen är rätt så små. Vagnen funkar nog på grusvägar, men är optimal på asfalt. Dock kan man köpa till större terränghjul även framtill om man vill.
 • Handtaget skulle vara ännu bättre med ännu en led, som går att vika ner. Eftersom jag är så kort och måste ha handtaget längst in som det är nu så sparkar jag ibland i den nertill.
 • Inget “gung” i vagnen som vissa rejälare modeller kan ha. Har dock inte saknat det själv.

Alla Jollyrooms kombivagnar.

Söker du en en lätt och smidig barnvagn att använda för bekväma promenader så är denna perfekt för dig. Ska du däremot använda den på landet främst på grusvägar och i terräng så finns det säkert bättre alternativ. Själv kombinerar jag vagnen för asfalt och stan med bärselen, som får följa med ut i skogen, och det har visat sig vara en riktigt bra lösning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Häng med på Facebook!

Följ med!

I samarbete med


Fråga vad som helst om träning!

Fråga:

Ditt namn:

E-post:

Jag vill också prenumerera på Linas nyhetsbrev

Jag svarar på frågan i ett inlägg inom kort!

Klicka här för att hitta alla besvarade frågor!

Gamla inlägg

Sök i bloggen