Rörelse är mitt nya ord

Rörelse är mitt nya ord

01.06.2018

Jag sitter utomhus och skriver medan Arthur sover. Som jag gjort de senaste veckorna. Ja, hela majmånad faktiskt. Vi har en eller flera närgående vargar som stryker runt i skogarna nära oss och jag vill inte lämna barnvagnen utan uppsikt någon längre tid. Ha vagnen inomhus är ingen idé, där sover han inte alls lika bra. Jag trivs bra här ute, men visst är det lite sjukt ändå att man ska sitta hemma och behöva oroa sig för vargar, när man bor två kilometer från stan.

Idag ser jag fram emot kompisar som kommer på besök i eftermiddag. Jag ser också fram emot att fira systers studentexamen imorgon. En annan sak jag ser fram emot, det är att börja träna igen. Idag blir det en vecka sen operationen så jag får äntligen börja svettas igen. Det lutar mot löpning. Helst skulle jag ju springa eller gå i skogen. Men då kommer vi till samma problem igen… Vågar jag det…? Antagligen inte, inte ensam eller själv med Arthur i alla fall. Med sällskap känns det bättre eftersom man per automatik har mera ljud för sig då…

Jag har som sagt inte tränat något svettigt pass på länge. Men… vad gör väl det, egentligen? Jag har inga speciella träningsmål just nu jag behöver uppnå (förutom att springa 26 km terräng i slutet av juni!) och tränar i övrigt också för hälsans skull. Ja, det är bra att träna styrka för att bibehålla muskelstyrka, men jag tror faktiskt att allt aktivt jag gör hemma i vardagen har mera nytta än några timmar på gym i veckan.

Vardagsmotion är ett sånt tråkigt ord men rörelse tycker jag mera om. Rörelse är det som gör gott, rörelse är det som ger längre liv och höjer livskvaliteten medan stillasittande dödar. Att sitta på jobbet, sitta hemma i soffan och träna på gym några gånger i veckan är inte bra nog, tyvärr. Jag tror att den bästa rörelsen är den som sker i kvantitet; när man leker med barn eller busar med en hundvalp, krattar ogräs i trädgården, tvättar fönster en fin sommarkväll och tar en stilla promenad där man luktar på blommorna.

Rörelse får kroppen att må bra. Och då menar jag rörelse som i aktivitet och liv och inte någon enstaka timme nu och då i veckan.

rörelse

Rörelse, mitt nya ord. Och vargar, tydligen…

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen