Tips på bra och snygga pulsklockor

Tips på bra och snygga pulsklockor

12.06.2014

Att använda pulsklocka när man tränar är inte alls en så dum idé. Pulsklocka kan man använda både till konditionsträning och till styrketräning. I styrketräning kan du ha pulsklocka på dig om du vill kontrollera att pulsen sjunkit lagom mycket innan du börja med nästa set, och i konditionsträning kan du bygga upp träningen rätt så långt utgående från pulsen. En pulsklocka är också ett sätt att mäta sig själv på från gång till gång, och det är lätt att upptäcka skillnader och förbättringar när man tränar.

Själv har jag tre stycken pulsklockor men jag använder för tillfället en av dom, ibland när jag tränar och ibland när jag kitesurfar, för att mäta puls, hastighet, sträcka eller tid. Ibland när jag springer så föredrar jag att träna utan pulsklocka, för att slippa stressa över pulsen och bara springa och njuta, men ibland, speciellt när jag springer intervaller, så är pulsklockan ett riktigt bra redskap att ha för att försäkra sig om att pulsen är i den pulszon man vill ha den.

Bra och snygga pulsklockor – mina favoriter

Suunto M5

Pulsklockan jag använder mest är Suunto M5, som jag en gång fick gratis på ett evenemang. Jag gillar också Suunto bäst överlag eftersom pulsklockorna är snygga och har lättanvända funktioner. M5 är en riktigt bra pulsklocka som jag gillar för att den har allt jag behöver, är lättanvänd och dessutom riktigt snygg. Den hänger på min handled 24/7, även när jag inte tränar. Pulsklockan har en inbyggd “personlig tränare” som säger åt dig när du ska vila och när du ska träna, fast den funktionen har jag inte använt mig av egentligen. Den har ingen inbyggd GPS men jag har en GPS-pod som jag kan koppla ihop med den om jag vill ha koll på fart och distans. Pulsklockan kan också enkelt kopplas ihop med datorn för att föra träningsdagbok. Jag har den i herrmodellen eftersom jag tyckte den var så snygg.

De bästa pulsklockorna

Suunto M5 herrmodell till vänster och dammodell till höger.

Suunto M5 herrmodell hittar du här på Sportamore och dammodellen här. Klockan är just nu på specialpris på 1255 respektive 1295 kr, normalt är den 1795.

Suunto M2

Min andra pulsklocka jag har i användning är liknande som M2, som jag någon gång fått i present. Den är en riktigt bra basic-pulsklocka som jag använde innan M5:an, men nu använder jag den mest som vanlig klocka eftersom jag gillar utseendet. Min pulsklocka är inte exakt likadan som den på bilden, men jag tror det är ungefär samma modell fast äldre. En bra pulsklocka för den som vill ha basfunktionerna med puls, kalorier och träningszoner i en snygg pulsklocka till ett bra pris.

sunnto m2 pulsklockor

Suunto M2 herrmodell till höger och dammodell till vänster

Suunto M2 för herrar hittar du här och M2 för damer här. 799 för dammodellen (normalt 899) och 899 för herrmodellen.

Suunto Ambit

Det finns också snygga modeller från Suunto ifall man vill ha en mer avancerad pulsklocka med inbyggd GPS för att mäta hastighet och distans. Exempelvis Suunto Ambit är en av de mer avancerade modellerna, men då blir priserna också rätt så mycket högre.suunto ambit 2 pulsklocka  Suunto Ambit hittar du här. Kostar 2449 just nu på Sportamore, normalt 3395.

Men ja, där slutade också listan på snygga och bra pulsklockor. Jag är absolut inte sponsrad av Suunto eller Sportamore eller något även om jag gärna skulle vara det, utan jag tycker Suuntos pulsklockor är de enda snygga som finns på marknaden. Ett stort plus för att pulsklockorna är lätta att använda och har fungerat riktigt bra för mig med lång batteritid. Det finns säkert pulsklockor med lika bra funktioner på andra håll också, men inte som är lika snygga. Jag gillar de runda urtavlorna, fast smaken är ju som baken.

Vilken pulsklocka använder du? Har du någon bra att tipsa om?

PS. Nu länkade jag till svenska sportamore.se. Ifall jag har finska läsare så hittar ni Suuntos klockor här på sportamore.fi, många av pulsklockorna där var också på rabatt just nu.

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

En reaktion på ”Tips på bra och snygga pulsklockor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Fråga vad som helst om träning!

Fråga:

Ditt namn:

E-post:

Jag vill också prenumerera på Linas nyhetsbrev

Jag svarar på frågan i ett inlägg inom kort!

Klicka här för att hitta alla besvarade frågor!

Gamla inlägg

Sök i bloggen