Tips på bra och billiga träningsskor

Tips på bra och billiga träningsskor

10.12.2014

Hur hittar man bra och billiga träningsskor, helst under 50 €? Det var en läsarfråga jag fick, som jag tycker är riktigt bra fråga! Det finns väldigt många snygga och bra träningsskor överallt, men problemet är ju att de inte alltid är så billiga. Ofta är det ju tyvärr så att de bästa skorna är de dyraste. Och ett par träningsskor kan ju vara riktigt sjukt dyra!

Tyvärr är det inte alltid så smart att köpa de allra billigaste träningsskorna, för de är ofta hårda, obekväma och klumpiga. Ingen vill ha ett par klumpiga skor att träna i. Istället är det smart att köpa något dyrare skor för att få ett par skor som är lätta och sköna på fötterna, och som man vill använda länge. Men det behöver inte betyda att man ska spendera en förmögenhet på dem! För att hitta ett par bra skor billigt så ska man absolut kolla in reapriser på nätet, för då kan man hitta mycket billigare träningsskor än i markbutikerna. För att hjälpa lite på traven letade jag upp billiga träningsskor, varav många var på rea.

Billiga träningsskor – under 500 kr och uppåt

Hurudan träningssko du ska köpa beror på hur du ska träna. Ska du träna främst på olika gruppträningspass och enbart en del styrketräning, så klara du dig nästan med vilken träningssko som helst. Då kan du ha lite dämpning under skorna om du vill, vilket kan kännas skönt för fötterna om det blir mycket hopp. Även för bollsporter är det skönt med lite extra dämpning för att avlasta fötterna.

Ska du däremot träna mycket styrketräning med tunga lyft med skivstång så vill du ha en stabil och låg träningssko, som ger bra kontakt med underlaget, och då är mitt personliga val iallafall en träningssko med så låg sula som möjligt, med så lite dämpning som möjligt.

Vissa skor finns i flera webbutiker, men jag har lagt länk till det ställe där träningsskorna var billigast. Jag delade upp dem enligt det svenska priset, men du hittar också pris i euro. 

Billiga träningsskor under 500 kronor

Det finns bra träningsskor under 500 kronor, som kan klassas som all-round träningsskor och passar till det mesta. Dämpningen under foten kan vara skön om du tränar mycket gruppträningspass med mycket hopp, för att avlasta fötterna.

Reebok Train Fast Xt, Ellos.se 499 kronor Ellos.fi 60 €

 • Allround-sko
Billiga träningsskor

Reebok Train Fast Xt är en snygg allround-sko som finns i blått och svart.

Reebok Yourflex Trainette,Zalando.se 499 kronor Zalando.fi 54,95 €

 • Allround-sko
Billiga träningsskor reebok

Yourflex Trainette från Reebok är en nygg allround-sko i många olika färger.

Adidas Arianna, Ellos.se 479 konor Ellos.fi 48 € (på rea, finns bara i vissa storlekar)

 • Allround-sko

adidas arianna träningssko

Billiga träningsskor under 700 kronor

Betalar du litet mera för dina träningsskor får du litet mera kvalitet för pengarna – platta, dämpade skor eller lätta, flexibla skor.

Reebok One Trainer 2.0 Ellos.se 629 kronor,  Ellos.fi 69 € (rea, finns i många storlekar)

 • Allround-sko
billiga träningsskor one trainer

Reebok One Trainer är en prisvärd sko som ger lite bättre kontakt med underlaget än de andra skorna tack vare den låga sulan. Skon har ändå mycket dämpning och passar de flesta inomhussporter.

Adidas Adipure 360 Ellos.se 639 kronor Ellos.fi 64 € (rea, finns bara i 36,5)

 • Allround-sko
billig träningssko adidas

Adidas Adipure 360 är en lätt och flexibel sko som passar till all typ av träning. Aningen mera dämpning under hälen än Nike Free.

Träningsskor under 800 kronor

Nike Free 5.0 TR Fit 4 Sportamore.se 769 kronor Sportamore.fi 82,90 € (rea, finns i många storlekar)

 • Allround-sko
Nike Billiga träningsskor

Nike Free 5.0 TR Fit är den populära Nike Free skon som man ser överallt på gymmen och som finns i alla olika färger. Lätt och flexibel, med lite dämpning under hälen.

Reebok Z Electrify Ellos.se 799 kronor Ellos.fi 96 € (rea, finns bara i några stolekar)

 • Allround-sko
billiga träningsskor

Reebok Z Electrify är en snygg allround-sko som passar både till inomhusträning och löpning.

Träningsskor under 900 kronor

Nike Free 5.0 TR Fit 4 PRT Sportamore.se 839 kronor Zalando.fi 81,22 € (rea, finns i många storlekar)

 • Allround-sko
nike tr fit billig träningssko

Samma sko som den andra Nike Free ovan, bara i annat mönster.

Nike Lunar Cross Element Ellos.se 879 kronor Ellos.fi 96 € (rea, finns i många storlekar)

 • Allround-sko
billig träningssko nike

Nike Lunar Cross Element har lite mera dämpning än Nike Free och passar till fartfyllda träningspass.

Alla dessa skor är bra exempel på bra allround- träningsskor som man kan använda till det mesta. Funkar utmärkt till exempelvis gruppträningspass med hopp och dans, eller gymträning. Tränar man däremot mycket styrka och tunga lyft med skivstång, så kan det vara värt att investera lite extra i skorna för att få en plattare sula som ger bättre kontakt med underlaget. Men det är inget måste – på crossfit-pass ser man exempelvis många Nike Free och andra liknande skor och visst funkar det också – men personligen gillar jag känslan av mark under fötterna och ett stabilt, platt underlag.

Men vill man ha ett par minimalistiska träningsskor som också funkar bra till tunga lyft (och allt annat också) så är de nog ofta i den dyrare ändan. En sån sko ska ha en tunn sula, som gärna är helt platt utan hälupphöjning – vi pratar alltså barfotaskor. En platt och stabil sula ger bra kontakt med underlaget, håller foten på plats under lyften och minskar risken för vrickningar och skador. Där kommer man väldigt sällan ner till 500 kronor som de billigare träningsskorna kostar, om man inte hittar väldigt bra rea. Exempel på bra träningsskor för tunga lyft är Merrell Pace Glove, Reebok Crossfit Nano (inte helt platt men helt ok), Inov-8 Bare-XF. Sen finns det ju speciella lyftarskor som är specialtillverkade för tunga lyft (används mycket i crossfit och funkar extra bra för den med nedsatt rörlighet, men mera om dem i ett annat inlägg).

Läs mer om träningsskor på min sida om löparskor!

Sen får man också komma ihåg att jag är väldigt kräsen när det kommer till träningsskor för styrketräning, och det som jag dissar funkar antagligen super för någon annan. Alla dessa skor jag tipsade om är ändå i den bättre kvalitets-ändan och passar antagligen bra för de flesta fötter och sporter. Huvudsaken är ju ändå att träningsskorna sitter bra på fötterna och känns sköna och lätta. Och att träningsskorna är billiga förstås! 

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

6 reaktioner på ”Tips på bra och billiga träningsskor

 1. Stefan skriver:

  Ang. inomhusträningsskor så höll jag på och provade en drös i olika sportaffärer och slutligen hittade ett par som satt klockrent och speciellt en detalj som jag gillar är stödet under mellanfoten och bara lite dämpade fram. Att de hade lågt pris var en härlig bonus dessutom:-)
  SOC M ID 680 för 399 svenska kronor på Stadium.
  MVH,
  Stefan

 2. Kenji Claesson skriver:

  För bollsporter tycker jag inte man ska ha för mycket dämpning. Större risk att stuka foten bara eftersom man gör så mycket riktningsförändringar.
  Och vet man vad man vill ha och storlek så kan man beställa från england. brukar vara ordentligt mycket billigare, ner mot 50% eller mer. Typ Wiggle eller Startfitness brukar vara populära. Har funkat bra när man inte bryr sig så hårt om att stödja lokala handlare och så.
  Mina personliga allroundskor är adidas handball Spezial. Men tror de kostar lite mer än 50 euro om de inte är nersatta eller köps från utlandet.

 3. Lina Björkskog skriver:

  Så hemskt mycket dämpning tror jag inte heller att man behöver, men har man de allra tunnaste skorna så tycker jag själv att fötterna tröttnar snabbt. Men man vänjer sig ju antagligen rätt så snabbt om man kör på tunna skor. Bra att du har utländska alternativ till shoppandet för den som vill ha det! :)

 4. Kenji Claesson skriver:

  Lina Björkskog Nä, allra tunnaste skulle jag nog inte heller ta för bollsport. Största problemet tycker jag brukar vara värmen när man far runt massa på innomhusgolv. Pga friktionen blir sulan varm och det fortplantar sig till foten så att den efter längre pass kan kännas helstekt :P

 5. Lina Björkskog skriver:

  Kenji Claesson Jo det låter bekant! Så var det med Fivefingers + tennis, ingen bra kombination.. :P

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Fråga vad som helst om träning!

Fråga:

Ditt namn:

E-post:

Jag vill också prenumerera på Linas nyhetsbrev

Jag svarar på frågan i ett inlägg inom kort!

Klicka här för att hitta alla besvarade frågor!

Gamla inlägg

Sök i bloggen