Vår bärsele och bästa babygrejs (på resa och hemma)

Vår bärsele och bästa babygrejs (på resa och hemma)

07.02.2018

Fick en fråga om vår bärsele: Väntar vårt första barn, och det är härligt att läsa din blogg och se att man visst kan fortsätta vara aktiv och göra små äventyr, såsom att vandra i naturen – något både jag och min sambo älskar – trots att man har en liten med sig :) Jag undrar vad du har för bärsele? Är den bekväm att promenera långa sträckor med?

Eftersom jag är så otroligt nöjd med bärselen vår, så vill jag svara på frågan här på bloggen också. Selen är en Ergobaby 360 och jag har skrivit recension på den här. Men kortfattat gillar jag bärselen enormt och rekommenderar precis den modellen. Jag använder bärselen dagligen och ibland känns det nästan viktigare än vagnen. (Har fått den som bloggåva men detta inlägg är inte sponsrat.)

När jag lagar mat och Arthur vill upp i famnen så får han sitta i bärselen framåtvänd och titta på och provsmaka. När han ska somna på nya platser där man inte kan ha vagn har jag honom svängd mot mig. Nyfödda ska man alltid ha svänga mot sig själv, men vartefter bebisen blir större och mer intresserad av omgivningen kan man svänga dem framåt också. Man kan också ha bebisen på ryggen eller på höften i bärselen, men det har vi inte testat ännu. Jag tror det blir bra att ha honom på ryggen under skogspromenader till sommaren, när han börjar väga lite mera.

 

ergobaby bundle 360 bärsele

Arthur 2 månader. Här började han gilla selen. Det tog sin tid men sen dess har den varit storfavorit!

På vandring på Ulvön under vår segling i somras.

På båten är bärselen också super med en liten!

bärsele bebis

Arthur 8 månader, sover lika gott där ännu! Det bästa med bärselen är att båda händerna är fria och bebisen kan sova gott så nära.

Vilka bebissaker behövs med på resa?  

På de resor vi gjort har vi haft med både vagn, babyskydd och sele. Bärselen är perfekt på flyg och på vandringar. Vagn får man alltid ta med gratis åt under 2-åringar. På vissa flyg får man ta med babyskydd också (t.ex. norwegian, men inte TUI som vi reste med sist) men ett tips är att packa in babyskyddet i vagnens väska om de båda är små och lätta (de kollar dem aldrig ändå). Det är billigare att ta med eget babyskydd än att hyra från biluthyrningen, även om man köper extra vikt för babyskyddet till flyget.

Vilka babygrejer behövs bäst för nyblivna föräldrar?

Häromdagen funderade jag med en kompis vilka babygrejs man behövt och vilka som varit onödiga. Jag kom fram till att amningskudden nog inte användes så länge (även om den var super i början), och babynestet var inte supernödvändigt det heller. Bärselen däremot är superviktig för oss, och det ska vara en ergonomisk modell precis som vår så att babyn har benen utåtsvängda. Jag har också varit riktigt nöjd med babyskyddet i kombination med vagnen, eftersom de passar ihop. Så otroligt smidigt att kunna flytta babyskyddet från bilen direkt på vagnen när man ränner runt så mycket som vi gör, så får Arthur sova lugnt vidare vad vi än håller på med. En bra babyvakt med lång räckvidd är också otroligt viktig. Vi köpte först en billig variant men har redan köpt en ny bättre från Philips eftersom den andra gick sönder. Babysitter använde vi ofta fram till cirka 6 månader då han började sitta själv i matstol.

Tips: köp begagnat eller låna från bekanta. Allt används ändå så kort stund att det är helt idiotiskt att köpa allting nytt och dyrt.

Så tycker jag och nån annan tycker antagligen helt annorlunda :)

 

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen