Träningsprogram för gym – dagens sköna pass i snöstormen

Träningsprogram för gym – dagens sköna pass i snöstormen

02.11.2016

Vilket vinterväder vi har idag! Snöstorm och hård vind. Men jag älskar det. Skönt att slippa regnet och det gråa. Att kitesurfa i den här kylan lockar ändå inte, så nu vill jag gärna ha snö och is och snowkiting istället!

vinter

Så här såg det ut från köksfönstet när jag stack iväg och träna, men nu har det kommit ner ännu mera snö.

Extra skönt är det att låsa in sig på gymmet när snön yr utanför. Jag har verkligen inte besökt gymmet så ofta den senaste tiden, men jag ska försöka göra en ändring!

Träningsprogram för gym

Så här såg mitt program ut idag på Crossfit Lauttasaari:

Uppvärmning 1: 

  • Assault bike som pulshöjare några minuter

Uppvärmning 2 – 3 varv av: 

Gymnastisk träning av pistols och handstående.

Rörlighetsträning av höft, fotleder, bröstrygg och handleder för att värma upp för overhead squat.

Styrka: 

träningsprogram för gym

Overhead squat, eller ryckböj på svenska. Länge sen jag gjort övningen så blev ganska mycket teknikträning. Mitt bästa tips för att ha stången rätt ovanför huvudet är att tänka att du ska knäcka stången genom att pressa händerna utåt-uppåt. På det sättet aktiveras ryggen och skuldrorna på rätt sätt.

Superset x 3: 

Och passande nog startade en grupp sin träning när jag höll på bli klar, och till uppvärmning hade de en tabata. Jag hakade på tabatan och gav järnet med burpees till bänkstep på en hög låda, som blev en riktigt bra avslutning för rumpa/höft och pulshöjning.

Ett enkelt, men bra träningsprogram för gym, som i princip tränade hela kroppen. Ett riktigt roligt pass dessutom. Testa det gärna!

gymtraning

Mina måsten när jag tränar; gymskor, vattenflaska och telefonen.

PS. Ett litet tips till alla er andra som kanske också tränar mera på gym nu när vintern är på kommande: kom ihåg att du kan ladda ner Kickstart Challenge Gym Edition och få 14 veckor effektiv gymträning!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

2 reaktioner på ”Träningsprogram för gym – dagens sköna pass i snöstormen

  1. Det är verkligen nu jag känner att det är jobbigt att inte ha gymmet supernära och inte kunna cykla dit utan behöva ta buss…. Tröskeln att ta sig till gymmet blev plötsligt så mycket större även om känslan väl där är så mycket bättre :)

    1. Lina skriver:

      Ja, visst är det en fördel att ha gymmet nära till hands, speciellt under de kalla månderna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Fråga vad som helst om träning!

Fråga:

Ditt namn:

E-post:

Jag vill också prenumerera på Linas nyhetsbrev

Jag svarar på frågan i ett inlägg inom kort!

Klicka här för att hitta alla besvarade frågor!

Gamla inlägg

Sök i bloggen