mellanmål efter träning

Similar Posts

8 Comments

  1. Intressant! Men för oss som bor i Sverige, vad är då skillnaden mellan finlandssvenska och svenska med finsk brytning?

    1. De finnar som lär sig svenska pratar ju svenska med en finsk brytning (läs: t.ex. Jarmo i K-rauta-reklamen) ;) Men vi finlandssvenskar har ju exakt samma språk och modersmål som svenskar, bara med den skillnaden att vi uttalar orden annorlunda (och har några specialord som bara vi använder). För oss finlandssvenskar känns det lite som mobbning när svenskarna tror att vi inte kan svenska lika bra som dem.. ;)

  2. Ja det är förvånansvärt ofta man möter okunskap om oss finlandssvenskar, och om Finlands och Sveriges långa gemensamma historia!

  3. Tack för upplysningen! :) Det är ju tyvärr ingen självklarhet att man känner till det här om språket. Sedan jag började läsa din blogg och se dina klipp har jag börjat tycka att den finlandssvenska dialekten är så härlig! Det är så spännande med språk! Jag märker att vissa av dina formuleringar är annorlunda än mina. “Nu som då”, till exempel, var nytt för mig när jag började följa dig. I alla fall där jag bor är det motsvarande uttrycket “då och då”. Men så är det ju förvisso med alla dialekter/språkvarianter, att man har olika uttryck. :) /Språkfaschinerad småländska

    1. Nej det är inte så självklart märker man. Kul att du tycker dialekten låter härlig! Visst är den annorlunda! Själv tycker jag den känns ganska stel i jämförelse med rikssvenska. “Nu som då” har jag inte tänkt på är en finlandism, det var intressant! :)

  4. En lite följdfråga till proteinmängden, då man räknar ut enligt formeln som du skrev om. Är det per måltid eller per dag?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *