löparknä behandling

Similar Posts

14 Comments

 1. Löparknä är rett djävla gissel! hade det själv i mitt högra knä förr. Men genom streching och massage blev jag av med besvären till slut. Tog dock några månader innan jag kunde köra ordentlig långdistanslöpning på hårdare underlag.
  Nuförtiden brukar jag även tänka på att inte inleda säsongen för hårt utan börja med en kort sträcka, max 5km och sen långsamt trappa upp sträckan för att kroppen ska vänja sig.
  Vet inte om det också hjälper mig att hålla tillbaka löparknät men det känns som att det är så och då fortsätter jag på den inslagna vägen. :)

  1. Så du har också råkat ut för det.. Det låter ju vettigt iallafall, att försiktigt öka träningsmängden. Det är ju bra också med tanke på att du barfotalöper. Sen jag sprang med framfotsisättning igår är mina vader som cement idag, om man skulle komma igång nångång att långsamt trappa upp träningen.. :P

 2. Hej Lina! Kan du tipsa om bra stretchövningar för den spända senan ITB, samt sätesmusklerna? Gärna några som går att göra lite diskret i en kö eller till och med vid skrivbordet på jobbet :-) /Jenny

 3. Måste bara lämna ett stort tack för det här inlägget – och framför allt de tillhörande inläggen om stretchingövningarna och träningen av höften! Har börjat med de båda i början av veckan och än så länge känns det som att de hjälper. Tidigare har jag inte hittat något annat råd mot löparknä än att vila och att förändra löparsteget, vilket jag givetvis också gör – men känns inte som att det är någon långsiktig lösning. Så tack så mycket!
  http://backaintepaback.bloggsida.se/

 4. Tackar för tipsen.
  I mitt fall har jag fått exakt samma symtom, fast via cykling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *