matångest

Similar Posts

5 Comments

  1. Jag tycker dett är skönt att du har en så avslappnad och sund inställning till mat. Allt ska verkligen vara tillåtet, om jag förbjuder mig själv att äta nåt är det ungefär det enda jag vill äta, hehe.

    Har själv faktiskt aldrig lidit av större matnojor, vilket jag är väldigt tacksam över. Har däremot älskat mat typ ALLTID. Och att äta – speciellt i sällskap med andra – måste ju vara en av de bästa grejerna här i livet. :)

  2. Mitt förhållande till mat är ganska knepigt, och jag har svårt att hitta balansen mellan mat och träning. När jag tränar börjar jag tänka alldeles för mycket på vad jag äter, på ett sätt som skapar ångest och gör att jag mår dåligt över maten när jag äter “fel”. När jag inte tränar däremot, då bryr jag mig inte alls om maten och är därmed ångestfri men mår ju egentligen sämre och särskilt i det långa loppet ;) Det är lurigt det där, såklart är man påverkad av sin omgivning och alla trender och ideal som man matats med sedan barnsben. Jag kämpar fortfarande för att hitta den där balansen som gör att mat blir ångestfritt för mig samtidigt som jag kan njuta av träningen som jag tycker så mycket om.

    1. Det är inte helt enkelt med den där balansen alla gånger. Men att vara medveten om sitt förhållande till mat är ju en bra bit på väg, för att kunna slippa den där ångestkänslan i framtiden och bara njuta av maten istället. Lycka till! :)

  3. Jag har nu kommit till en punkt där jag blir gråtfärdig bara vid tanken på att jag måste handla hem nåt som jag sen ska laga mat av. Älskar egentligen god mat, men hatar att alltid äta ensam och har tappat lusten totalt till allt som har med matlagning att göra. Äter gröt, yoghurt och mackor mest.
    Så trist. Vet inte hur jag ska kunna vända på detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *