Ett dåligt exempel på löpteknik. Märk att min höft till höger på bilden sjunker för lågt ner, detta beror antagligen på för svaga muskler i min andra höft som inte orkar stabilisera höften i en rak linje som den borde.

Similar Posts

4 Comments

  1. Hej! Jag är en sjuttonårig flicka från Österbotten som har haft problem med mitt löparknä i cirka ett halvår. Jag går till fysioterapeuten ganska regelbundet, men jag har fortfarande stora problem med mina knän. Det börjar göra ont redan om jag går ute på en liten längre promenad, och för ett halvår sen kunde jag springa så långt jag bara ville. Nu har det börja värka på natten också. Jag styrketränar ändå fyra gånger i veckan, och så håller jag på med kampsport och innebandy. Men löpningen var en ganska stor del i mitt träningsliv före det. Har du några tips på några åtgärder man skulle kunna ta till för att det skulle bli lite bättre? Tacksam för svar. :)

  2. Hej! Intressant blogg du har. Jag är en 38-årig man som tränat löpning 6-7 år. Första tiden mera på promenad/jogging-nivå men på senare tid har det “trappats” upp mer och mer. Har inte haft fysiska problem fram till i höstas då jag körde ett 20 km terräng/landsvägslopp. Efter detta lopp kände jag smärta i vänster knä, exakt enligt de symptom du beskriver som “Löparknä”. Testade “Barfotatekniken” på en 10 km runda och hade inga som helst känningar i knäet, så det verkar ju funka. Däremot tar hålfoten (fotbladet) och vaden en hel del stryk märkte jag, men detta går väl säkert att träna upp antar jag. Skall även testa andra skor.
    God Jul ö. Christian

    1. Hej och tack! Vad fint om knäsmärtan minskade med barfotalöpning! Men det är helt sant som du säger, senan under fotsulan och vaderna belastas mycket med barfotateknik, och därför är det mycket viktigt att man börjar riktigt lugnt och ökar vartefter.. Senor och muskler blir på så sätt starka och tål belastningen. God jul till dej med! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *