Similar Posts

8 Comments

  1. Egentligen när man gör bänkpress ska man ha armarna i 90 grader, men det är dåligt för axlarna. Ännu värre blir det om man går över (armbågarna ännu högre upp). Så om man har problem med axlarna så är det bättre att köra powerlift-tekiken där man håller armbågarna närmare intill kroppen istället. :)

  2. tack så mkt lärde mig något nytt! btw trodde jag du menade att man inte skulle stanna vid 90 grader i själva slutförandet av övningen… alltså att armbågarna stannar i linje med bröstet inte under eller över :P har du något tips i det avseendet? en del säger att man ska träffa bröstet med stången en del säger stanna alltid över osv? tacksam för svar! =)

  3. Jaha, okej, jag märker jag borde förtydliga vad jag menar i inlägget! ;) Hur lågt du ska gå ner med stången påverkar också axlarna, och ju djupare du går ner desto mera belastas axlarna. Men grundregeln som jag brukar köra efter är att stången ska röra i bröstet, för det är bra att aktivera hela rörelsebanan. Men har man problem med axlarna kanske man ska stanna lite tidigare. Fast å andra sidan, har man så ont så man känner av det i bänkpress borde man nog skippa övningen och hellre köra exempelvis armhävningar eller lutande bänkpress istället!

  4. Hej.
    Har haft problem med vänster axel i många år. Sedan jag i unga år körde raka pullover från golvet med för tung vikt. Vanlig bänk går någorlunda men vid snedbänk, kommer smärtan. Kör även antagonisten till bänk, men det vill inte hjälpa. Vad gör jag för att kunna fortsätta träna styrka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *