Similar Posts

5 Comments

 1. Själv är jag emot bälten och grejer för handen vid styrketräning, om man inte tävlar i det typ. Bälten och så brukar ju stadga upp men gör samtidigt att du inte tränar det stabiliserande musklerna lika bra. Förutom de tips som Lina redan tipsat om så kan det ju också vara så att du kör för tungt. Vissa muskler klarar av att lyfta vikten medan andra inte gör det vilket leder till sämre teknik. Så att gå till en vikt där du är säker på tekniken är ju också något man kan tänka på.

  1. Det där om att bältet gör att du inte tränar dina bukmuskler är myt. Det fungerar inte som en ersättning för magmusklerna. De som själv inte lärt sig att använda bälte eller förstår funktionen av det är de som antar detta. Inget stödjer ditt påstående utan det är något man har sagt, ungefär lika illa som när man förut trodde man kunde punkförbränna fett , bara för att många säger en sak av okunskap så är det inte så.

 2. Så sant det där om vikten! En rätt vanlig syn är ju att tekniken blir lidande på grund av för tunga vikter.
  Vet dock inte om bälten gör så att man inte tränar de stabiliserande musklerna lika bra? Grejen med dem är ju att man ska ha ett något att pressa och hitta buktrycket mot, så i princip ska de hjälpa dig att hitta magmusklerna. Men man borde väl testa för att kunna ha nån åsikt i frågan.. ;)

 3. Lina Björkskog Har själv inte heller testat bälte (eftersom jag ändå inte lyfter tungt nog för att det ska kännas värt att köpa massa kringutrustning) men läst runt lite på forum tidigare. Grejen att kunna pressa mot något gör väl att andra muskler inte behöver pressa emot lika hårt så då tränas dom inte lika hårt, misstänker jag :)

 4. Hej.
  Jag åkte på ett rejält diskbråck för några år sedan och min naprapat rådde mig att köpa en ryggbänk/sträckbänk till min rehabilitering.
  Problemet var att dom var så förbannat dyra, men till slut fick jag tag på en som var både billig och bra. Har sedan den dagen “hängt ut mig” ca. 5-10 minuter per dag och det har faktiskt förändrat mitt liv. Är idag i stort sett smärtfri!
  Tror att bänken fortfarande säljs, googla på Frisk Disk.

  Ha det bra!
  Leslie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *