Similar Posts

5 Comments

 1. Hej Lina,
  Först och främst vill jag tacka för ett riktigt bra inlägg, har letat länge efter ett bra styrketräningspass som kan komplettera min löpning så jag blev riktigt glad när jag hittade detta :)
  Sen har jag en liten fråga som jag hoppas att du kan hjälpa mig med, och den handlar om upplägg. I dagsläget kör jag tre löppass i veckan med målet att kunna springa milen, det går bra men då jag har haft stora problem med ryggsmärtor har jag blivit beordrad av min kiropraktor att styrketräna också (främst stärka rumpan för att få den mer aktiv och på så sätt avlasta ryggen). Jag har dock väldigt lite tid och tre träningstillfällen i veckan är verkligen allt jag hinner, mer går inte att pressa in. Så min fråga är, kan jag köra detta styrkeprogrammet i samband med löpträningen och om ja, är det bäst att springa först och avsluta med styrkan eller tvärtom? Sen undrar jag också hur ofta jag bör köra programmet för att få bra resultat, räcker tre gånger i veckan (om det går att kombinera med löpträningen)?
  Förlåt för lång och rörig kommentar men hoppas du hängde med och att du kan hjälpa mig med lite kloka tankar :)
  Tack på förhand,
  Vänliga hälsningar Emma

  1. Hej Emma! Kul att du hittade inlägget. Du kan kombinera både träningarna med varandra. Vilken ordning du gör dem i beror egentligen på vad du vill prioritera, för det du tränar först kommer du att ha lite mera energi för. Men personligen skulle jag kanske springa först och träna sen. Då är du färdigt uppvärmd och kan varva ner med lugnare styrkeövningar. Tre gånger i veckan låter bra. Två gånger i veckan är minimi för att bygga upp styrka, så med tre gånger i veckan uppnår du dina mål lite snabbare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *