En dag med snowboard i Vuokatti & att vara mamma och sakna

En dag med snowboard i Vuokatti & att vara mamma och sakna

09.04.2018

Jag hade en sån härlig dag med syster Sara igår! Vi gjorde en roadtrip till Vuokatti och åkte snowboard hela dagen. Vi fick det mest underbara vårväder med några plusgrader och soligt på eftermiddagen. Jag hade haft en dröm om att åka snowboard en gång till i år och nu fick jag det. Vi hittade ett roligt ställe i skogen där vi åkte i flera timmar utan paus. Så härligt!

snowboard vuokatti

snowboard vuokatti

snowboard vuokatti

snowboard vuokatti

snowboard vuokatti

snowboard vuokatti

Jag var alltså borta från Arthur hela dagen igår. Jag for iväg när han vaknade och rullade in på gården igen under nattningen. Förra gången jag gjorde det var när vi vandrade på Mallorca. Jag saknade honom på väg hem, men han hade inte saknat mig utan det gick minst lika bra med pappa. Inte ens när jag kom hem och dök upp i dörren visade han något som helst tecken på att jag var en människa han saknat eller tänkt på under dagen.

Arthur går det ingen nöd på när han är borta från mig, speciellt nu när jag inte ammar längre. Jag verkar vara den av oss som tar det hårdare. Men däremot är jag också den av oss som behöver vara borta lite ibland. Om jag alltid bara är mamma så blir jag en sämre mamma. Jag måste få komma iväg och göra sånt jag älskar ibland. Igår fick jag vara både storasyster och snowboardare och det var så härligt och välbehövligt.

Linn skrev precis om hur det ska gå för mammorna, ett läsvärt inlägg om hur mammor oftast är de i familjen som känner att de inte räcker till eller är tillräckligt bra mammor. Visst känner jag också så ibland, men jag försöker skjuta bort de tankarna för jag gör så gott jag kan. Alla gör vi ju så gott vi kan. Jag vet att jag är en jättebra mamma. På mitt eget sätt.

Hos oss får man egentid när man behöver det och vi försöker hjälpas åt. Min man ska bort några dagar på arbetsresa till Italien den här veckan så då är det jag som håller i rodret istället. Sen blir det hans tur på allvar igen i Juni, när jag ska vara borta en hel vecka hemifrån på resa till Portugal med kompisar. Jag både fasar över saknaden jag kommer ha och längtar efter resan. Så är det väl när man är mamma. Men det är härligt.

Att sakna är inget farligt och det är så underbart att komma hem igen när de två man älskar mera än livet självt tar emot en med pussar och kramar. 

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

One thought on “En dag med snowboard i Vuokatti & att vara mamma och sakna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Kitesurfing Sponsors

Gamla inlägg

Sök i bloggen