Om Lina Björkskog

Om Lina Björkskog

Jag är Lina Björkskog, en 88:a som bor i Jakobstad, Finland tillsammans med min man Jonathan och vår son Arthur, född 2017, och Greta, född 2019. Jag är licensierad fysioterapeut, personlig tränare och kostrådgivare, och är intresserad av allt som rör träning och hälsa, och därför kom denna blogg också att handla om just det. Just nu är jag mammaledig men jobbar annars på mitt egna företag med personlig träning både online och IRL.

Crossfit, mountainbiking och terränglöpning är några av mina favoriter i träningsvärlden. Jag gillar att träna med den egna kroppsvikten, och några av mina favoritövningar är exempelvis handstående, boxhopp och pull-ups. Lägg in några tunga knäböj och marklyft på det, och blanda in lite rörlighet från soma move så har du min träning i ett nötskal!

Och så förstås kitesurfing, som faktiskt slår högre än all annan träning i världen och är sporten nummer ett för mig. Det absolut bästa jag vet är att resa runt till nya kitesurfingställen med min familj för både kulturkrockar och rolig träning på vattnet. Man kan i princip säga att jag lever på solenergi, och när det inte är sol i Finland håller jag antagligen på planera nästa resa till varmare breddgrader där det finns sol och vind.

Ta kontakt via mail (lina.bjorkskog@gmail.com), via facebook eller twitter!

Min bloggs facebooksida hittar du här och på instagram hittar du mig på @linabjorkskog samt min träningsprofil @fysiolina.

DSC_6985

 

handstående lina björkskog

 

Lina Björkskog kitesurfing

 

13 thoughts on “Om Lina Björkskog

 1. Mariana skriver:

  Hejsan! Är jätteglad över att ha halkat in på din blogg : ) Mycket inspirerande och tydliga instruktionsklipp och beskrivningar! Blir oerhört peppad och ska hädanefter följa dina program och fortsätta sporras till att hålla mig i form. Tack för en toppen blogg: )

  1. Lina skriver:

   Tack, vad roligt att höra! :)

 2. Elisabeth skriver:

  Hej Lina!
  Jag har nyligen köpt ditt kickstart challenge home light program. Har tränat några veckor med det och programmet känns riktigt bra. Men märkte nu att du också har ett mamma program. Har fött barn för 7 månader sedan. Tycker du att det ändå är ok att träna med home edition light programet? :)

  1. Lina skriver:

   Hej Elisabeth! Vad roligt att du kommit igång med programmen och att det känns bra! De flesta övningarna i light-programmet funkar nog, men skillnaden är att mammaprogrammet har mera fokus på styrka för de inre musklerna som är viktigt efter en förlossning. Du kan göra alla övningar som känns bra. Det enda jag skulle undvika är de tyngre magövningarna, exempelvis statiska sit-ups, bålvridning och så vidare. Gör istället övningen bendipp och bendipp med hantel, som också finns med i programmet. Alla typer av rygglyft är också bra. Plankan kan du också göra om du känner att du orkar hålla magen tight. Vill du ha fler exempel på lättare magövningar så kan du kolla dessa: http://www.linabjorkskog.com/traning/magutmaningen-niva-1-baltraning-hemma-med-tips-pa-ovningar. Putar magen ut så betyder det att övningarna är för svåra. Lycka till med träningen! :)

 3. Anette skriver:

  Hej
  Undrar om du har någon erfarenhet av träning för någon med fibromyalgi?

  1. Lina skriver:

   Hej Anette! Jo, det har jag nog! Förstås kan ju fibromyalgi se väldigt annorlunda ut från person till person, men jag hjälper dig gärna hitta ett bra och skonsamt sätt att träna på. :)

 4. Monia skriver:

  Hej, jag går hos sjukgymnast P.g.a problem med axlar och nacke. Jag kan inte göra några över huvudet rörelser ( knappt lyfta armarna ovanför axelhöjd) och inte armhävningar som exempel. Jag har tidigare träningsvana och vill verkligen komma igång igen. Funderar på din Challenge hemma light och undrar om den träningen kan bli allsidig och bra för mig?

 5. Tezire skriver:

  Hej Lina!
  Har precis köpt Kickstart Challenge Gym Edition och min första tränings dag är idag:) benpasset var jättebra och jobbigt som det ska vara! Nu undrar jag eftersom jag cyklar till och från jobbet varje dag och det tar ca 1timme sammanlagt, räcker det som ett konditionspass? Då är mitt mål att träna 3 till 4 dagar i veckan.

  1. Lina skriver:

   Hej!

   Vad kul att du kommit igång med Kickstart Challenge! Härligt att benpasset kändes bra. Om du cyklar 1 timme tycker jag nog att du kan räkna det som ditt konditionspass, speciellt om du blir lite varm och andfådd av träningen. Du får konditionsträning från gymprogrammen också i viss mån, så det kan bli en bra kombo!

 6. Eva Ljungberg skriver:

  Hej Lina !
  Du skrev ett inlägg om Halgus Valgus och att kan kan träna bort det eller åtminstone träna så att det blir bättre. Kan man det med skräddarknuta också ? Det är ju nästan samma sak fast på lilltåsidan?

  1. Lina skriver:

   Hej Eva! Jag vet tyvärr inte om träning hjälper. Men träning och barfotaliv gör iofs alltid gott för fötterna.

 7. Kajsa skriver:

  Hej,
  Tack för bra träningstips!
  Jag har länge haft problem med min rygg och höft, och googlade lite för att hitta övningar specifikt för det. Jag tränar yoga sedan många år varje morgon, men har inte riktigt kommit åt det område som jag haft ont i.
  Jag hittade hursomhelst dina övningar för rygg och höft, och nu äntligen börjar det hända något!
  Gör detta varje morgon innan yogan nu.
  Tack!
  Hälsningar Kajsa

  1. Lina skriver:

   Åh så bra om du hittade rätt övningar! Håll till godo 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen