löpteknik

Similar Posts

16 Comments

 1. Jättebra skrivet. Jag tänker numera på att ta korta, snabba steg och då blir det automatiskt mer isättning av hela foten. På tisdag ska jag träffa en löpcoach. Det ska bli spännande att se vad man kan lära sig. Jag har alltid trott att springa är att springa och skida är att skida, men efter två helger med skidteknikträning så har jag insett att det finns en massa att förbättra även om man är en glad motionär, På tisdag är det alltså löpningens tur. Hoppas det blir ännu roligare att springa sen.

 2. Hej Lina,
  Jag har sprungit en hel del redan, i vanlig traditionell löparstil. Jag har nu införskaffat ett par skor med noll dämpning och försöker börja lära mej den nya tekniken. Det jag undrar över är ljudet som uppstår i steget med barfota-tekniken, är det bara jag som är ovan eller är det okej att det klampar mer när man använder denna löpteknik?
  Tack för en inspirerande blogg!

 3. Hej Teija! Det beror lite på underlaget, men springer man exempelvis på asfalt så klampar det nog! Jag har själv funderat över detta, men märkt att tekniken lätt blir fel om man försöker springa ljudlöst.. Så klampa på vidare bara! :)
  Tack ska du ha!

 4. Hej igen Teija! Vet du att nu har jag ett lite annat svar än sist! Jag frågade om detta klampande på PT-kursen jag går på just nu, och fick svaret att det inte borde klampa om man landar på framfoten. Så att man klampar beror antagligen på att man landar på hela foten på samma gång. Det är också ok, men dämpar inte stötarna från steget riktigt lika bra som om man landar på framfoten. Så för det perfekta löpsteget borde man alltså landa på framfoten och föra vikten till hela foten istället för hela foten på samma gång direkt du landar.

  1. Hej! Jo det stämmer riktigt bra! Testa nästa gång du springer! Du hamnar att springa med korta, snabba steg för att få till det, men det är bara bra för löptekniken :)

 5. Hej!
  Tack för bra tips! Jag blir så vansinnigt trött i framsida lår och höftböjare när jag spring – gissar att jag bör träna extra på “frånskjutet”? Har du några andra tips för att aktivera baksidan mer?

  /E

  1. Hej! Jag tror du tänker helt rätt, att du behöver använda baksida lite mera. Tänk på att steget ska komma under dig själv och sen gå bakåt – aldrig framför dig själv. Det kan hjälpa att tänka att du ska sprätta iväg grus med fötterna, så använder du automatiskt baksida och rumpa mer. Lycka till :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *