7 saker jag tänker på just nu

7 saker jag tänker på just nu

01.03.2019

En tur till fjällen

Jag googlar på hotellnätter norrut och undrar hur sent man kan röra sig med bil i tredje trimestern. Jag kommer ju inte kunna åka snowboard såklart men det kunde vara roligt att koppla av nånstans i fint vårväder. Jag skulle vilja låta Arthur prova på snowboard i pistade backar och så vill jag andas fjälluft och kanske gå på spa…

Sommarkläder

Jag kan inte få nog av alla vackra vår- och sommarkläder just nu! Köper inget eftersom inget går på mig, men ser fram emot att kunna använda fina sommarkläder igen till sommaren. På Kanarieöarna köpte jag en fin byxdress som jag vill använda i sommar med lilla G på höften. En av mina målbilder just nu! Vi ignorerar det faktum att allt kommer att vara nerspytt och att jag kanske inte ryms i den..

Årets isar

På tal om sommar, vad är det som händer med vädret denna vinter? Ifjol i februari var vi nästan varje dag på isen. Det har varit för mycket vatten på ytan i år och när man inte sjukit ner till knän i snösörja så är det tokhal is som man inte har mycket glädje av. Men idag – idag var första gången jag vågade mig ut med Arthur i vagnen. Han sov skönt och jag fick efterlängtade röda kinder.  

Hypnobirthing

Som jag skrev tidigare är min dröm att föda så naturligt som möjligt och håller som bäst lägga mig in i olika avslappningstekniker. Hypnobirting är ett ord som jag googlat en hel del och läst andras erfarenheter kring. I det stora hela handlar det om att slappna av till max för att få smärtlindring men också syresätta musklerna och livmodern och på så vis snabba på förlossningen. Hur det funkar i praktiken? Ingen aning.

Vår bastu som ska byggas

Vår gamla bastu ska rivas och en ny ska byggas. Håller på som bäst söker lov från staden. Den senaste nyheten att vi antagligen får bygga en om den ser ut som ett gammalt båthus. Helt annorlunda än den moderna byggnad vi tänkt först, men det kan egentligen bli riktigt bra det också. Ganska mysigt ändå med en rött båthusmed svart tak nere vid sjön.. Bara vi får behålla de stora fönstren som planerat. Tycker man borde få bygga vad som helst om man bara gör någon tjänsten att riva rucklet nere vid sjön, haha!

bastun vår

Om böcker som borde vetenskapsgranskas

Något man pratar en hel del om nu – att man borde granska böcker vetenskapligt av en oberoende aktör. Vissa författare skriver om uttalade hälsofördelar som inte går att bevisa eller påståenden som helt enkelt är överdrivna.

Visst låter det bra att allt ska granskas och man kan påminna sig om att se på en synpunkt från flera håll; vad du än läser, vilken podd du än gillar och vad du än har för förebild på sociala medier. Man behöver inte sluka allt blint och tro på alla påståenden, utan ta det bästa från det bästa och inspireras till exempel till en grön smoothie om dagen, pausgympa på jobbet eller grönkålschips till fredagsmyset… Den gyllene medelvägen funkar oftast mycket bra.

Mars idag?!

Hur kan en månad rusa fram så snabbt som februari gjort? Känns som om det var januari igår. Men inte mig emot, ju snabbare våren kommer desto bättre! Januari och februari är de månader jag gillar minst så nu är det bara allt det bästa kvar! Solljus, takdropp, fågelsång, kaffe på terassen och väntan på gledo*!

vitsvanshjort

En vitsvanshjort som hälsade på oss i tisdags

*Gledo är kanske världens bästa ord som min man lärt mig. Tror att det kanske är främst Bosundbor som pratar om gledo. Men gledo är när isarna lossnar och man kan skymta öppet vatten! Årets höjdpunkt! 

Sist men inte minst en bild som Arthur fotat sig själv (och sina femhundra pennor). Han har ju sett hur mamma fotar med självutlösaren och stativet och ska göra likadant. Han trycker på knappen, springer och sätter sig och bränner av ett stort smajl. Så söt!

Ha en fin helg!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen