Han som lär mig om livet

Han som lär mig om livet

23.01.2019

– Ska vi gå ut med vagnen efter att vi ätit? frågar jag Arthur när vi sitter och äter lunch vid köksbordet hemma. – Nej, svarar han. – Vad ska vi göra då? undrar jag. – Äta, svarar han, som om det vore den mest självklara sak i världen.

Det är omöjligt att inte leva i nuet när man delar vardagen med en ettåring. Han plockar i sig pestopasta små, små tuggor i taget och är klar ungefär en halvtimme efter att jag själv ätit upp. Ingen brådska alls. När man äter så äter man. Och jag är så tacksam för det han påminner mig om. Jag sitter istället och pratar med honom medan han äter, och njuter av nuet. Tänk att jag är hemma med honom och kan sitta där och prata en halvtimme, den lyxen ändå!

Så sent som i förra blogginlägget skrev jag om hur trött jag var på vintern och hur jag inte kommer att leva i nuet, utan bara försöka få de kalla dagarna att gå snabbt förbi. Jag hade tydligen en riktigt pissig dag i måndags. Jag borde lära mig att inte skriva blogginlägg när jag precis kommit hem från en resa. Kanske allt känns så mycket bättre idag för att:

 • Vi har minus fem istället för minus tjugotvå
 • Min foglossning blivit så mycket bättre efter att vi kom hem och jag gått mindre
 • Jag har sovit tio timmar inatt
 • Jag mår oförskämt bra för att vara gravid i den 26:e veckan
 • Jag har tränat varje dag den här veckan och planerar fortsätta med det
 • Jag fått ärva ett par skidor och ser fram emot att få användning för all snö i vinter
 • Vi köpt en ny extrabil och har två bilar igen, så jag och Arthur kan göra vad vi vill på dagarna

Visst är det okej att skriva ut allt det där jobbiga också. Det kan vara skönt att bara få ur sig allt som känns dåligt, när man bara vill spola fram tiden. Alla har ju sina bättre och sämre dagar. Men varför är det så svårt att komma ihåg det under de jobbiga dagarna? Det kommer ju alltid bättre dagar igen. Och så tänker jag att omständigheterna inte påverkar en så mycket som ens egen inställning till den.

Tack, älskade unge, för allt du lär mig om livet!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

4 thoughts on “Han som lär mig om livet

 1. Fanny skriver:

  Helt otroligt fint foto!😍❤️

 2. Det är ju en stor fördel med barn – det går inte att stressa och man är tvingad till mindfulness och att leva i nuet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen