Min träningsplan för vintern

Min träningsplan för vintern

21.01.2019

Visst blev det en liten omställning från +22 till -22 grader. Vintern slog till rejält! Det är så otroligt vackert, men jag har ändå problem med kölden. Det jag tycker mest om med sommar är ju hur aktiv man är, hur lätt det är att gå ut. På vintern får man stålsätta sig för att gå ut och det blir mycket mera tid i soffan under filtar.

Årstiderna blir också så mycket mera påtagliga när man bor vid vattnet. Vinden viner kallt om kinderna på bakgården men det är roligt med aktivitet framför fönstret igen: på sommaren är det båtar men nu är det skidåkare och snöskotrar.

Min plan för att klara de kallaste vinterdagarna i år är att ha en massa program på insidan istället. Gymmet ska besökas oftare igen. Styrkan för stabiliserande muskler måste tränas upp. Det går hur bra som helst att ha med Arthur där på dagarna.

Sen har jag också anmält mig till en simteknikkurs, men vet ännu inte om jag kommer palla att gå den, med min usla form just nu. Tänker det blir minst 3 pass i simhallen per vecka; en gravidvattenjumppa, en gång med Arthur och en gång för att simma själv. I simhallen är det ju alltid sommar, och min gravida kropp älskar vatten.

Idag var vi till EasyFit och “jumppa” som Arthur kallar det. Det ser så roligt ut när han försöker härma alla mina rörelser.

träningsplan för vinter

Vad är det här för knapp…?

Jag kommer inte att försöka leva i nuet just nu utan de kalla dagarna ska bara över snabbt så jag slipper dem. Sen när vårsolen börjar lysa kommer jag tina upp inifrån igen. Det är alltid extra svårt med vintern när man precis kommit hem från en resa, sommarsjäl som jag är. Och denna vinter blir extra svår eftersom jag varken kan snowkita eller snowboarda… Men det blir bättre.

Sen kan man alltid äta Rosenlunds goda lunch eller nån annan av stans luncher. Med bra mat i magen blir dagarna så mycket bättre!

 

 

 

 

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

3 thoughts on “Min träningsplan för vintern

  1. Ni bor så himla fint! Kör också mycket hemmaträning nu, alldeles för kyligt ute!

    1. Lina skriver:

      Tack, Emmi! Vackert men kallt, hemmaträning är nog perfekt! 😊

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen