Hur går det med bastun?

Hur går det med bastun?

13.01.2020

Ja, hur går det med den där bastun ni bygger, undrar du kanske? Eller antagligen undrar du inte alls, men jag kan ju berätta i alla fall.

Det går framåt, lite i taget. Inte kanske så snabbt som vi hade önskat innan starten, för så blir det ju sällan med byggen. Det finns alltid tusen saker som ska göras, men som aldrig kommer att synas någonstans. Allt tar tid och allt kostar. Men bra blir det!

Så kul att se hur de där idéerna man hade blir verklighet!

Något jag gillar mest med bygget är fönstren och de raka kanterna!

Vi är i det skedet att all isolering är klart och elen är nästan färdigt dragen. Taket har fått plåt och alla fönster är in. Fasaden är fem före klar. Jonathan och svärfar fixade det sista med rören ikväll. På insidan är det snart dags för skivor och tak och kakel. Golvvärme och golv ska också fixas. Så nu är vi vid det roligaste skedet när jag får fundera på kakel och köksluckor. Köket kommer att bli grågrönt och nu är jag på jakt efter nåt fint blåvitt kakel till den lilla wc:n.

Vi har en byggare på plats som jobbar här heltid, så vi gör inte grovjobbet själva. Men vi funderar, fixar fram varor, beställer och sånt. Fasaden har vi “målat” med järnvitrol så den ska bli grå med tiden. Jonathan lägger lite tid där ibland nån kväll och nån helg, nån dag har vi haft talko. Vi kan göra hur mycket jobb vi vill där själva men sällan hinner vi med så mycket.

Det blir i princip ett litet minihus med kök, wc, sovvrå på loftet och stor bastu och dusch. Kommer att bada bastu varje dag! Och bjuda in vänner på bastukväll ofta. Och tänk när man får smyga iväg och sova en natt själv, utan nattamningar och uppvak och bara ligga där på morgonen och kika ut genom det där stora fönstret uppe på loftet. Åh, som jag längtar. Jag och Jonathan planerar bli när-bos och ta varannan natt där ute för oss själva, haha.

Det stora fönstret är fönstret till bastun så en aspekt jag funderar mycket på just nu är hur man får det upplyst utan att lysa upp utifrån in – om ni förstår hur jag menar!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen