Mitt 2013: från tropisk värme via finsk sommar till regn och rusk

Mitt 2013: från tropisk värme via finsk sommar till regn och rusk

30.12.2013

Jag såg tillbaka på år 2013, januari till december, och upptäckte att jag hunnit med en hel del under året.

Januari

Året började på allra bästa sätt med en tre månaders resa till Asien. Boracay i Filippinerna blev vårt första stopp där vi stannade i en och en halv månad. Boracay var supervackert och med riktigt bra kitesurfing, så vi var som i himmelriket. Vi hängde på kitecentret Freestyle Academy nästan varje dag där vi fick nya vänner och kitesurfade så mycket vi bara orkade.

boracay

boracay

bulabog beach boracay

kite boracay

Februari

Vi stannade i Filippinerna till mitten av februari, och då hade vi hunnit bli riktigt nerkärade i stället och ville inte åka därifrån. Jag kunde ha stannat länge, länge ännu. I februari sprang jag bland annat ett femkilometerslopp för Röda Korset på den fina White Beach-stranden mellan allt surfande. Vi besökte det vackraste stället jag varit på, Seco Island ute i det Filippinska havet, långt borta från all civilisation. Två dagar där ute gav mig ett hemskt solsting, men det var det absolut värt. Slutet av februari och början på mars tillbringade vi i Indonesien där vi lärde oss att vågsurfa på Bali och Lombok.

white beach boracay

Våt båt till seco island

Våt båt till seco island

alla hjärtans dag på seco

Slutet av februari blev en vecka på Bali där vi lärde oss surfa. Vi köpte vårt eget surfbräde och åkte runt i jakten på vågor med en hyrd vespa. Någon dag kitade vi också även om kitesurfet inte var det bästa på Bali.

Bali Indonesien

cangusurf

Bali surfning

Kitesurfing Bali

Mars

I mars fick vi nog av Bali och åkte vidare en vecka till Lombok, ön intill. Där jagade vi tarantellor i badrummet (läs: Jonathan, jag skrek) men hittade de bästa vågorna på vår resa där vi lärde oss surfa på riktigt, i lite större vågor. Living-the-search-livsstilen fortsatte.

gerupuk lombok

livingthesearch

Surfing

Efter en vecka på Lombok, en dag på Gili-öarna och några dagar i Bali var det igen dags att dra vidare. De sista två och en halv veckorna på vår resa tillbringade vi i Thailand. Vi hittade till Pak Nam Pran där vi igen fick tid för att kitesurfa, som vi hade saknat i Indonesien. Kiteboarding Tour Asia råkade vara på plats just när vi var där, så vi passade på att tävla lite på samma gång. Jag överkonsumerade färsk ananas.

Vi vaknade till denna utsikt varje morgon

KTA race Thailand

ananas

pranburi thailand

April

Efter tre fantastiska månader som gick allt för snabbt så var vi tillbaka på finsk mark igen. Vi åkte till Österbotten för att hälsa på familjerna och passade på att njuta av det sista av vintern på isen vid Fäboda. Annars var jag rätt så deppad över att vara hemma igen, hade blivit så van vid att resa att jag gärna kunde ha stannat lite längre. Vi hann också åka snowboard i Levi med familjen innan det var dags att gifta bort lillebror. Jag sökte jobb, men hölls aktiv av Jonathan med att uppdatera och göra nya webbsidor.

snowkite fäboda

Snowboard i Levi

bröllop

Maj

Jag uppdaterade och fixade nya sidor till “Björkskogs nördfabrik”. Skrev en hel del blogginlägg på alla möjliga sidor och satte in nya produkter. Samtidigt kom jag på att jag ville bli egenföretagare och sökte startstöd, vilket tog mera energi än jag trodde. Kitesurfingsäsongen inleddes första maj i kallt vattten och jag fick nya sponsors för kitesurfingen – Rautio Sports, Airush och Roxy. Plötsigt hade jag allt i utrustnings- och klädväg jag kunde önska mig – och lite till. Träningen bestod till mestadels av kitesurfing, men också hemmaträning, löpning, innebandy och skating hann jag med i maj.

Kitesurfing första maj

Kitesurfing Hangö

Juni

Mitt företag grundades och jag fick mitt efterlängtade startstöd, men jag jobbade mest på som tidigare, med att uppdatera och hålla igång våra sidor på nätet. De första varma sommardagarna kom och vi njöt lediga, vindfria dagar på Rönnskär. Den nya wake-kabeln öppnades och vi åkte en hel del wakeboard. Kite-SM ordnades i Kalajoki men vi hade tyvärr ingen vind. Vi sålde våra gamla kites. Midsommaren firades på skären och jag testade på SUP-yoga. Vi drog wakeboard efter en fyrhjuling i ett sandtag med kompisar.

blomster5

wakeboard

båttur

Juli

I juli hade vi två veckor semester i Österbotten precis när sommarvädret slog över till vinter, iskallt var det. Men vinden var äntligen tillbaka och vi njöt av att kitesurfa många dagar i juli. Jag gosade med de söta hundvalparna och syskonbarnen. Jag fick mina första samarbetspartners med mitt nya företag. Mina nya kites årsmodell 2014 anlände och jag och Jonathan kitesurfade en hel del. Det blev några riktigt sköna, lata dagar på havet innan semestern var slut och vi flyttade till Drumsö.

Lina kite hopp

babyhundvalp

sommardag

Augusti

Ikea-besök och inredning av nya lägenheten. Vi njöt av en egen balkong och närheten till havet på Drumsö. Jag blev som löparfrälst på nytt när jag upptäckte nya, fina rutter att springa på. Fick testa nya barfotaskor. Jag blev ny PT på Sockenabacka Xtravaganza och fick mina första kunder. Så fort som det bara blåste gick jag ner till Drumsöstranden och kitesurfade, och på helgerna stack vi iväg till Hangö om det blåste. Jag njöt något otroligt av augusti och sommaren. Jag deltog i mitt första crossfit-pass och sprang roliga Midnightrun sista dagen i augusti.

Balkong

löpning

kite

midnight run

September

Vi fick många bra kitesurfingdagar och på jobbet fick jag allt fler kunder. Jag fortsatte älska löpningen och började även intressera mig för crossfit allt mer. Jag hittade Vetosali och började träna där. I september fick jag även möjligheten att åka med Rautio Sports till Spanien, Costa Brava, där vi testade nästa års kite- SUP- och vindsurfingutrustning och åkte tillsammans med proffsen från Airush. En riktigt rolig resa tillsammans med ett härligt gäng. Det blev även en hel del wakeboarding i kabeln i september. Under en vecka i september landade jag tre nya trick på en vecka, en vecka med flyt helt enkelt.

SUP i vågor

razor

Oktober

Vädret var allt kallare och jag gillade inte att hösten var här. Vi höll oss ändå till vattnet så ofta det bara blåste. Vardagarna var fyllda av jobb och kvällarna var mörka, så jag levde upp till helgernas kitesurf och stängde in mig på nya gymmet på vardagskvällarna. Jag lärde mig repklättra, var på kiteseminarium och längtade efter värmen igen. Oktober var också månaden då jag gick från Roxy till Rip Curl, och lärde känna nya personer från teamet på snowboardmässan.

oktober kitesurfing

Träning på gymmet

Rip Curl spons

November

November var jag instängd i gymmet, känns det som, antingen för egen träning eller med kunder. I november hittade jag också Erimover, och gick på en rolig SUP-instruktörsutbildning för att få dra kurserna nästa år. Jag och Jonathan åkte en weekend till Stockholm där jag gick en kostkurs. Vi åkte till Jeppis efter en lång tid i Hfors för att fira min brors 30-årskalas. November kröp fram medan jag väntade på att snön skulle anlända, ville snowkita istället för att kitesurfa i det kalla vattnet. Gigga kom på praktik och vi jobbade effektivt mellan alla pauser med någon tv-serie.

En vanlig syn

Sup kurs

2013-11-22 14.51.49

December

Jag väntade förgäves på snön och isen, och började istället googla resor till någon varm kitesurfingstrand. Jobbet lugnade ner sig lite grann innan julen. Mina kompisar kom på besök och vi hade en rolig dag i Tallinn. Vi köpte en rosa soffa, jag gav blod och klippte håret. Vi laddade upp för vintersäsongen med nya Rip Curl-utekläder. December försvann rätt så snabbt med träning, jobb och julförberedelser, och vi hade en skön jul i Österbotten med digital detox för min del.

träning december

rip curl jacka

julljus

Oj sånt långt inlägg det blev. Jag har hunnit med en hel del ändå under året. Året började på bästa sätt med långresan, och jag måste medge att jag nog hade lite svårt att anpassa mig tillbaka till kalla Finland igen, speciellt under hösten när sommaren försvann. Man borde väl egentligen aldrig resa någonstans, så skulle man inte heller veta vad man missar… Nej men visst har jag trivts här också i nya lägenheten även om det varit regn och rusk och tråkigt väder. Träningen, jobb, kitesurfingen, vänner och framförallt Jonathan är det som har varit det bästa med året och som jag hoppas att få se mycket av också under nästa år!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Kitesurfing Sponsors

Gamla inlägg

Sök i bloggen