Vår trädgård: före- och efterbilder

Vår trädgård: före- och efterbilder

23.08.2018

I början av sommaren skrev jag om mitt trädgårdsfixade och visade lite före-bilder av trädgården. Hade tänkt jag skulle visa bilder från när det är klart, men eftersom jag nu insett att vi aldrig kommer att bli klara(!), så får jag väl visa efterbilderna nu i alla fall. Det känns som om jag stått och fixat med nåt i trädgården hela sommaren, men som att ingenting har hänt. Men när jag ser på bilderna nu i efterhand så ser jag ju ändå att det ändrat massor.

Så bra att ta före- och efterbilder för att dokumentera. Det borde man alltid göra, oboeroende av om det handlar om trädgården, kroppen eller vad man nu ger sig i kast med!

Vi köpte huset hösten 2016 och flyttade in i januari 2017. Vi totalrenoverade efter att vi flyttade in, och i trädgården har vi fixat det mesta i sommar.

Före-bilder av framsidan jag fotade i våras:

Efterbilder från framsidan:

Här har vi grävt upp fyra stora oidentifierbara rabatter, jämnat ut gräsmattan och planterat jordgubbar i odlingslådorna. Ska lägga till två nya lådor nästa år, kanske. Så vi får ännu fler goda jordgubbar! Äpplena är mogna, och några plommon hittade jag också idag. Så har vi också krusbär, vinbär, hallon, blåbär, buskblåbär och lingon!

trädgård före och efter

Före-bilder från baksidan

De två första bilderna är från när vi såg huset första gången och den tredje bilden är fotad i våras.

Efterbilder från baksidan

Vi har rensat några småträd och buskar vid tomtgräsen så det blev mer öppet. Tagit bort en blomrabatt och köpt trädgårdsmöblemang där vi ätit nästan vare måltid i sommar. Vi byggde nytt förråd för ett år sedan. Vi har också jämnat upp området och förlängt gräsmattan lite. Arthur fick en sandlåda och jag en  gunga. Här har vi hängt massor i sommar! Området till vänster har varit överfullt av ved (fällde nämligen en massa träd förra sommaren), som vi äntligen fått bort. Bara en hel hög kvar. Här vill jag ha ett utegym och de två stubbarna står redo för boxhopp!

trädgård före och efter

Före-bild från stranden

Jag hittade en bild från när vi var och tittade på huset första gången. Då såg det ut så här vi stranden. Allt var igenväxt och såg riktigt tråkigt ut.

Efter-bilder från stranden

Nu ser det ut så här!

Vi funderar på att bygga en ny bastu istället för den förfallna. Med stora fönster ut mot sjön. Och ta mer några träd till där till vänster så vi får bättre utsikt. Och så undrar vi vad vi ska göra med resten av tomten som nu är skog och sly. Låta det vara, skapa något fint med gångar och sånt eller bara jämna ut till gräsmatta? Det är här alla blåbär växer men det känns lite onödigt när det inte egentligen används till något.

Som ni märker kommer vi inte att bli utan jobb men det var så nödvändigt för mig att skriva det här inlägget och se svart på vitt hur mycket som faktiskt hänt.

Om ni inte redan visste ger jag här ett värdefullt tips: allt hemmafixande man gör själv tar enormt mycket mer tid än man tror. Jag skulle aldrig mer köpa ett gammalt hus, speciellt inte med en liten bebis som kräver massor av tid.

Fast å andra sidan vill jag aldrig flytta härifrån heller. Här är allt för bra för att tänka sig nåt annat! Och bättre blir det, hela tiden.

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

2 thoughts on “Vår trädgård: före- och efterbilder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen