Efter-bilder på vår gård & villa-avslutning 2020

Efter-bilder på vår gård & villa-avslutning 2020

30.08.2020

Äntligen har jag fått liv i min kamera igen och tänkte visa lite bilder på hur vår gård tagit sig under sommaren. Det har varit stora förändringar som blåst här hos oss det senaste året. För bara ett år sen började vi riva den gamla bastun och då såg det ut så här.

När vi köpte huset föll jag egentligen mest för tomten. Läget såklart vid havet men också alla tallar och blåbärsris. Sen blev det så att vi lade gräsmatta över det mesta, vilket många kanske ser som en hemsk sak att göra men det kändes sist och slutligen helt rätt. Helt enkelt på grund av att den där vackra skogen inte var så vacker trots allt, krävde en massa underhåll och var full av brännäslor och taggiga gamla buskar.

Vi ville ha en lättskött trädgård som inte krävde mycket. Den gamla trädgården var så igenväxt att det var mycket lättare att göra om och göra som vi ville ha det. Idag kan jag ångra den ena vackra tallen som vi fällde ner – något som absolut inte kan ändras på mera. Men vi ville ha sol och bra sikt till havet och det har vi verkligen. På vår gård är det varmt nästan jämnt.

Nya bastun kom upp under vintern och sen har vi haft fullt upp med gåren. Det blev en liten mur av stenar, och så har vi planterat Tuija-häck, anlagt gräsmatta, grusgångar och planteringar. Och kantstenar! Oj sån tid det tar att fixa med stenar alltså!

Min favoritplats på gården är den där hängmattan där under tallen.

Hortensia “Annabelle” trivdes bra mitt på gården. Vita bordet och stolarna fick en provisorisk terass av en gammal brygga. Barnen har fått gungor och i födelsedagspresent fick jag en pullup-stång intill förrådet! Ska nog göra några planteringar och träd ännu för att göra det mera lummigt men vill inte förhasta mig…

Framsidan av huset. Grusgången anlade jag förra sommaren. Det gamla äppelträdet får stöttas upp för vi vill inte såga av grenen där det kommer mest med äpplen!
Tuija-häcken uppe vid huset klarade inte torkan bra tyvärr. Den ser eländig ut. Får nog skaffa nya plantor i något skede.
Gräsmattan håller på tar sig…
Timjan trivs på varma platsen nära stenarna. Och barnen trivs i sanden!
Här har vi många timmar, på den supervarma terassen och barnen som får klättra på stenarna och leka i sanden.
Häcken (också Tuija Brabant) nere vid sjön har tagit sig jättebra.
Zoomar man in ser man ett ställe där det ännu är kaos, bakom huset. Vi behöver flera förråd för alla våra grejer…
Syren på stam och smultronplantor under.
Som vi spenderat timmar bland dessa smultron i sommar! Månadssmultron från Sunds köpta i juni, och de har gett massor av goda bär.

Bullerbykänsla med alla hus tätt inpå varandra. Supertrevliga grannar har vi och äntligen får de också lite lugnare när våra alla största projekt är klara. Lite småfix med trappa och räcken och sånt är kvar. Men så skönt att ha fixat det mesta nu och hinna njuta av platsen också. Det har verkligen varit ett hektiskt byggår med allt fixande!

Förresten – den gulröda gummibåten längst till höger – vems är den? Den flöt i vattnet här utanför så nu vill vi gärna hitta ägaren!

Villa-avslutningen 2020

I lördags firade vi villa-avslutningen, som enligt tradition i Österbotten ska spenderas nära vattnet – och helst med facklor, god mat och raketer. Dagen till ära var det strålande varmt sommarväder. Vänner kom över och vi grillade hamburgare gott det gick medan barnen rymde iväg åt alla håll och kanter. Arthur var så förväntansfull att han knappt kunde sitta stilla.

När dagen började bli till kväll tände vi facklor på alla platser dit barnen inte nådde och gjorde en eld nere vid grillplatsen. Det visade sig vara riktigt bra plats att sitta på med filtar runt sig medan raketerna sprängde över himlen. När barnen krupit upp i soffan och halvsomnat eldade vi bastu och doppade oss i det kalla vattnet – i mörkret mellan facklorna. Bättre än så blir inte en villa-avslutning.

Tack sommaren. Tack vänner. Tack Jonathan för världens bästa teamwork. Tack Gud för att vi hittade denna plats att på bo på!

Träningsprogram och -upplägg just för dig:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kickstart Challenge 14 veckor

Vågar du anta utmaningen?
En 14-veckors utmaning för dig som vill träna hemma utan redskap 3-4 gånger i veckan. Du får 8 effektiva träningsprogram, träningsdagbok, träningstest m.m. Läs mer och beställ!

Välkommen!

Lina Björkskog från Linas Träningsblogg

Välkommen till min blogg! Här på min blogg skriver jag om mitt stora intresse: träning och hälsa. Med denna träningsblogg vill jag motivera och inspirera till träning och till en hälsosam livsstil. Jag tycker att träning får och ska vara roligt. Det finns någon träningsform som passar för alla! Do what you love and love what you do, helt enkelt.
Jag som skriver denna blogg är Lina, en finlandssvensk 27-årig fysioterapeut och PT, som njuter av livet och tar dagen som den kommer. Du hittar mig oftast i Helsingfors, ibland i Jakobstad eller inte heller allt för sällan någon helt annanstans där gräset är grönare och vattnet varmare. Jag planerar sällan mina träningspass utan gör det jag har lust med. Oftast blir det svettiga crossfit-pass, löpning eller mountainbiking. Om det inte blåser förstås, för då är jag på vattnet och kitesurfar.

Följ med!

I samarbete med
Gamla inlägg

Sök i bloggen